ПСЖ взе дербито с Монако и вече е убедителен лидер


ПСЖ взе дербито с Монако и вече е убедителен лидер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1431 0

ПСЖ не остави никакви съмнения кой е по-добрият отбор срещу Монако. Парижани спечелиха с 1:2, като почти през цялото време владееха инициатива и създаваха по-опасните положения. Резултатът в мача откри Единсон Кавани в 19', а Неймар удвои в 52' от дузпа. В 81' Моутиньо успя да върне едно попадение. Парижани вече имат убедителна преднина на върха в Лига 1, като водят с 9 точки на Лион и Монако. 

В самото начало на срещата гостите можеха да открият резултата, след като Неймар с великолепен пас изведе Мбапе на скорост, той преодолоя вратаря Даниел Субашич, но след това ударът му не намери очертанията на вратата .В 8' И Дракслер пропиля голяма възможност. След центриране на Мбапе, Кавани се размина с топката, а след това и Дракслер стреля встрани. В 19 обаче без грешка парижани излязоха напред в резултата. Дракслер се измъкна от защитата и подаде на Кавани, който вкара за 0:1. До края на полувремето отборът на Емери остана по-добрият на терена, като в 42' стражът на домакините предотвари опасен удар отново на Дракслер.

И втората част започна по превъзходен начин за ПСЖ, като в 48' Неймар нацели гредата. В 52' пък бразилецът се разписа от дузпа след извършено нарушение срещу него от Туре. В 73' Мбапе за пореден път направи пропуск, изскочи очи в очи със Субашич, но отново прати топката покрай вратата. Така вместо априжани да вкарат трети гол, Монако върна един, макар и с късмет. Моутиньо изпълни свободен удар и след рикошет топката се озова във вратата на ПСЖ за крайното 1:2.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички