ПСЖ разби Монако само три дни след зрелищното равенство помежду им


ПСЖ разби Монако само три дни след зрелищното равенство помежду им
Снимка: Guliver/Getty Images

3007 0

Френският шампион ПСЖ поправи грешката си отпреди три дни, когато завърши 3:3 след страхотно зрелище срещу Монако. Този път столичани не оставиха съмнения кой е по-добрият отбор на терена и разгромиха монегаските с 4:1 като гост. С два гола за успеха се отчете Килиан Мбапе, а по едно добавиха Неймар и Пабло Сарабия.

Така шампионът остава убедителен лидер с 49 точки от 20 двубоя и цели 8 пункта преднина пред втория Олимпик Марсилия. Монако остава на 9-ата позиция с 29 точки, но само на 3 от 4-ото място, което дава право на участие в груповата фаза на Лига Европа. Там временно е отборът на Нант.

Именно младият французин сложи началото на триумфа, след като в 24-ата минута получи превъзходен пас от Анхел Ди Мария, овладя топката в наказателното поле и с премерен удар преодоля стража на гостите, като реализира 12-ия си гол в Лига 1 през този сезон.

Монако бе близо до това да удържи първото полувреме без да получи втори гол, но Камил Глик влезе остро в краката на противников играч в наказателното поле, което принуди главния рефер да отсъди дузпа в полза на ПСЖ. Неймар застана зад топката и след класическо изпълнение в свой стил удвои преднината за тима си - 2:0.

В 71-ата минута Икарди бе заменен от Пабло Сарабия, като на испанеца му бе нужна само една минута, за да се запише сред голмайсторите. 27-годишният нападател получи добро подаване от Марко Верати и разстреля стража на гостите с изпълнение в близкия ъгъл от границата на вратарското поле.

87' - Монако съумя да намали пасива си малко преди края на двубоя. Адриен Силва изпълни добре пряк свободен удар, а в наказателното поле най-съобразителен се оказа Бакайоко, който насочи топката в долния ляв ъгъл - 1:3.

Крайният резултат бе оформен с попадение на човека, който започна всичко - Килиан Мбапе. 13-ото попадение за него дойде след извеждащо подаване на Неймар. Френският нападател получи топката отляво, напредна малко и стреля в противоположния ъгъл с по-слабия си ляв крак, за да оформи крайното 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички