Официално: Монако обяви остраняването на Тиери Анри


Официално: Монако обяви остраняването на Тиери Анри
Снимка: Getty Images/Gulliver

2851 0

Монако официално обяви раздялата с треньора си Тиери Анри. От петък тренировките на отбора ще бъдат водени от асистента на Анри – Франк Паси. Скоро ще бъде взето и окончателно решение за бъдещето на бившия френски национал в тима, а дотогава помощниците му ще водят тренировъчния процес в отбора.

Французинът започна по катастрофален начин своята треньорска кариера, като води монегаските в 20 мача във всички първенства, в които отборът записа 11 загуби. Анри пое Монако преди три месеца, след като смени на треньорския пост Леонардо Жардим.Именно той се спряга за завръщане в тима.

Монако е в зоната на изпадащите, на две точки пред 18-тия Дижон след катастрофалната си загуба у дома с 1:5 от Страсбург в последния кръг. Под ръководството на Анри "монегаските“ нямат домакински успех в лигата, като за последно спечелиха двубой в първенството, когато надделяха с 2:0 над Амиен на 4 декември. Тимът от Княжеството бе отстранен и от турнира за Купата на Франция след поражение с 1:3. В следващия кръг в Лига 1 възпитаниците на Анри гостуват на Дижон.

Анри не скри емоциите си при загубата от Страсбург, ето как се обърна към един от играчите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички