Наставникът на ПСЖ опита да защити предсрочното освобождаване на Неймар


Наставникът на ПСЖ опита да защити предсрочното освобождаване на Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

1537 0

Наставникът на ПСЖ Томас Тухел обясни това, че единствено Неймар е пуснат преди последния мач на отбора, за да се прибере в родината си. Футболистът публикува снимки със своето семейство в Бразилия, което веднага породи коментари, че това е само една от много привилегии на звездата.

Той не бил включен в групата поради болки в бедрото в групата за мача на френския шампион с втородивизионния Орлеан за Купата на Франция през седмицата. Така Неймар няма да вземе участие срещу Нант в последния мач на ПСЖ преди зимната пауза. За последно бразилецът игра при успеха с 4-1 в Белград срещу Цървена звезда в Шампионска лига.

"Ней игра контузен срещу Цървена звезда. Рискувахме, но това бе оправдано предвид залога на мача. За щастие, травмата не се усложни. Той иска да играе във всеки мач, независимо дали е срещу Орлеан или Нант. Това е винаги случаят с него, но трябва да сме разумни и да не рискуваме с неговото здраве", заяви Тухел.

Парижани имат преднина от 10 точки на върха в Лига 1 и са непобедени от началото на сезона. Нант, от своя страна, са в средата на таблицата и са водени от Вахид Халилходжич. След съботния двубой предстои зимна пауза, а след нея предстои мач срещу петодивизионния Понтливи за Купата на Франция на 6 януари. Следващия им мач за първенство пък ще бъде срещу Амиен. Междувременно все по-сигурна изглежда раздялата на парижкия клуб с един от титулярите - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички