Мбапе добави още една цел за 2020 г., пожела си участие на Олимпиадата в Токио


Мбапе добави още една цел за 2020 г., пожела си участие на Олимпиадата в Токио
Снимка: Getty Images/Guliver

2608 0

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе сподели, че би искал да участва в тима на Франция на Олимпийските игри в Токио през 2020, добавяйки, че няма да се противопостави на клубния си отбор, ако тимът не му позволи да пътува с „петлите“ в японската столица.

„Да играя на Олимпиадата не е сред нещата, които мога да контролирам изцяло. Разбира се, че бих искал да играя, но ако клубът ми, който е и мой работодател, не иска да ме пусне, няма да вляза в конфликт с него. Скоро ще го обсъдим“, сподели 21-годишният талант, който вече е световен шампион с Франция, в интервю за списание France Football.

Мбапе вече намекна за участие на Олимпиадата, когато отвърна на квалификацията на Франция през юни с туит „Токио 2020“, придружен с френския флаг. Олимпийският футбол в столицата на Япония, турнир до 23 г., който позволява по трима играчи в отбор над въпросната възраст, ще се проведе от 22 юли до 8 август, а тогава именно започва и старта на новия сезон в Лига 1. Мбапе ще играе и за „петлите“ на Евро 2020 от 12 юни до 12 юли. Ако 21-годишната звезда на парижани бъде повикан от селекционера на олимпийския тим на Франция Силвен Рипол, то той ще вземе своята почивка на старта на клубния сезон.

Нападателят коментира, че е обсъдил вероятната поява на Игрите със старши треньора на мъжкия тим Дидие Дешан. „Треньорът беше категоричен, че това никога няма да е в ущърб на Европейското първенство. Аз го уверих, като му казах, че искам да играя и на Евро 2020, а той отвърна: „В такъв случай зависи от теб да се справиш с опасенията на хората“. „Ако не успея да участвам през 2020, ще ми остане възможността за Париж през 2024. Наистина бих искал да участвам поне веднъж в кариерата ми на Олимпийски игри“, завърши Мбапе. А какъв любопитен коментар направи Мбапе за "Златната топка" и Лионел Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички