Маркизио отива в Лига 1, но не в ПСЖ


Маркизио отива в Лига 1, но не в ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1437 0

Бившият полузащитник на Ювентус Клаудио Маркизио почти сигурно ще продължи кариерата си във френската Лига 1, съобщават медиите на Апенините. 32-годишният футболист вече е в Монте Карло и е готов да подпише договор с Монако.

Кандидати за него бяха също отбори от Китай, Пари Сен Жермен, Севиля и Спортинг Лисабон.

Маркизио миналата седмица разтрогна договора си с Ювентус и стана свободен агент. Той е юноша на Юве и игра за първия тим от 2005 г. През 2016 г. скъса връзки в коляното и възстановяването му продължи дълго време, а след това се появяваше рядко в игра. С фланелката на Ювентус той изигра общо 389 мача, в които реализира 37 гола. Стана шампион на Италия седем пъти, четири пъти спечели Копа Италия и три пъти Суперкупата на страната, два пъти стига до финала на Шампионската лига.

Халфът проведе цялата си кариера в Ювентус, с изключение на кратък период, в който бе преотстъпен на Емполи за един сезон. За националния отбор на Италия Маркизио взе участие в 55 мача и вкара 5 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички