Килиан Мбапе: Причината да избера ПСЖ пред Реал Мадрид


Килиан Мбапе: Причината да избера ПСЖ пред Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3293 0

Най-голямата сага на лято 2017 след трансфера на Неймар в ПСЖ беше свръзана с Килиан Мбапе. Все още тинейджър, нападателят блесна с пълна сила за Монако през втората половина на миналогодишния сезон и се заговори за трансфер, и то рекорден. Френският ас почти се беше договорил с Реал Мадрид, но в последния момент ПСЖ успя да се споразумее с Монако и в крайна сметка той предпочете да играе за френския гранд.

В специални интервю за "Marca" Мбапе разкри, че е имал желание да играе за "белия балет" и действително е имало преговори. Но преди всичко останало е искал да играе в родния си град - Париж.

"Избрах ПСЖ, защото това е отборът на моя град. Все едно момченце от Мадрид да има възможност да играе за „белите”, а да отиде другаде, в друга страна дори. Не, не, не – аз исках да играя в ПСЖ и съм много доволен как ми се развиват нещата", коментира нападателят.

"Имаше много слухове за трансфер и е истина, че разговаряхме, но за мен това е вече минало и мисля само за мача с Реал Мадрид. Днес съм играч на ПСЖ и ще защитавам цветовете му на 100%.

Дали все пак може един ден да играя за Реал? Да, разбира се. Имам доста време пред себе си, но винаги съм казвал, че в бъдеще искам да играя в най-добрия отбор на света, а ПСЖ има всички предпоставки да бъде този отбор. Ако тимът расте заедно с мен, няма никаква причина да си тръгвам", допълни Мбапе.

Двата отбора се изправят един срещу друг в осминафиналите на Шампионска лига, като бившият ас на Монако няма търпение за мачовете на истината срещу настоящия носител на трофея в надпреварата.

"Ние сме два от най-добрите отбори на света. Е, Мадрид е най-добрият на света – защото спечели турнира дваж поред, а ние още растем. Ще е голям сблъсък и отиваме на „Сантиаго Бернабеу”, за да си спечелим класирането напред", каза Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички