Как Раниери превърна Нант в "Новия Лестър"


Как Раниери превърна Нант в "Новия Лестър"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2160 0

Очаквано, ПСЖ и Монако заемат първите две места в Лига 1, но когато погледнете малко по-надолу в класирането ще видите непретенциозния Нант, начело с Клаудио Раниери, който умело води мачовете в първенството.

Раниери винаги ще бъде свързван с Лестър, след като изведе "лисиците" до титлата в Англия през сезон 2015/16. За това и по никакъв начин не може да се подложи под съмнение работата му в клуба до края на сезона, тъй като, когато той пристигна в средата на юни, отборът бе в сериозна "дупка".

Всичко започна в началото на септември, когато Раниери заяви, че иска тимът му да е сред 5-те отбора с най-добра защита в края на сезона и към момента тази цел изглежда постижима.

Тактиката около шампионската титла на Лестър бе изградена върху победи с 1:0, като в момента същото практикува и Нант. В последните си десет мача, те са допуснали едва 7 попадения, втората най-добра защита след Монпелие. 

Раниери няма почти никакъв шанс да повтори приказката, която написа с Лестър, но това, което показва за момента е много обещаващо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички