Емери: Всички трябва да са благодарни за финансовата сила на ПСЖ и Сити


Емери: Всички трябва да са благодарни за финансовата сила на ПСЖ и Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

932 0

"Традиционните клубове се усещат застрашени от ПСЖ и Манчестър Сити, които са отбори с голям финансов капацитет. Мисля, че това е добре за футбола и всички трябва да са благодарни", обяви наставникът на френския тим Унай Емери.

Лидерите в Лига 1 и Висшата лига често са критикувани, че използват неизчерпаемите средства на две държави, за да плащат огромни суми за трансфери и заплати, което поставя другите клубове в неравностойна позиция. През лятото ПСЖ разби световния рекорд за трансферна сума, след като даде 222 милиона евро за звездата на Барселона Неймар, а след това привлече и голмайстора на Монако Килиан Мбапе под наем, като през юни монегаските ще получат 180 милиона евро за своя играч.

Емери обаче не вижда нищо лошо в това. "Реал и Барселона също искаха Мбапе, но ПСЖ имат силата, за да го оставят във Франция. Този трансфер се случи по футболни причини, а не по финансови, което показва нов ред в европейската йерархия", коментира Емери. "Мисля, че това е добре за Франция и всички трябва да са благодарни за инвестициите от Катар, които осигуряват най-добрите играчи да остават тук", допълни наставникът на парижани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички