Два точни удара се оказаха достатъчни Рен да открадне Купата от ръцете на ПСЖ


Два точни удара се оказаха достатъчни Рен да открадне Купата от ръцете на ПСЖ
Снимка: Guliver/GettyImages

1296 0

Шампионът на Франция допусна най-голямата си издънка до момента през сезона. Абсолютният фаворит за триумф за Купата на Франция пропиля шанса си да вдигне трофея, губейки на финала от Рен след изпълнение на дузпи. Нещо повече - ПСЖ водеше с 2:0, но допусна 2:2, а при дузпите бившият отбор на Георги Иванов - Гонзо беше безпогрешен за успеха, докато Нконку изпусна дузпа №6.

Парижани държаха срещата под контрол, след като до 21' Алвеш и Неймар отбелязаха, за да дадат 2:0 аванс. 5 минути преди края на полувремето обаче Кимпембе върна надеждата на Рен, след като си закова атрактивен автогол.

В 66' при центриране от корнер на Грение Мексер се извиси пред малкия пеналт и засече с глава за 2:2. Интересен факт е, че това бяха единствените два точни удара в мача за Рен. До края на 90-те минути ПСЖ направи всичко по силите си, а Килиан Мбапе изпусна две страхотни положения за своите.

В продълженията младият френски гений изпусна два нови шанса да се разпише, което определено изнерви нападателя, а в 118' той извърши огромна глупост. Той влезе ужасяващо с бутоните напред в коляното на съперников футболист и беше изгонен от игра 2 минути преди края.

След изпълнението на първите 5 дузпи за всеки отбор пропуск нямаше, но след като Сар реализира за 6:5 при дузпуте Нкунку, пуснат в игра точно за изпъленение на 11-метров наказателен удар, пропусна - трофей за Рен.

Така "червено-черните" завоюваха своята 3-а Купа на Франция, докато най-успешният тим в този турнир - именно ПСЖ - не успя да прибави ново отличие към вече 12-те във витрината си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички