Драма в края реши дербито на сезона ПСЖ - Монако (ВИДЕО)


Драма в края реши дербито на сезона ПСЖ - Монако (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1776 0

Пари Сен Жермен и Монако завършиха наравно 1:1 в голямото дерби от 22 кръг на френската Лига 1, с което допълнително завързаха битката за титлата. ПСЖ продължава да разочарова в истински важните моменти през сезона, като пропусна в самия край най-после да запише победа в някое от ожесточените съперничества.

Спорна дузпа в 81-ата минута за задържане на Джибрил Сидибе срещу Юлиан Дракслер в наказателното поле доведе до златен шанс за домакините да зарадват "Парк де пренс". Единсон Кавани бе безпогрешен от бялата точка и даде аванс на столичани, като в същото време реализира 29-ия си гол в 28-ия си мач през този сезон във всички турнири и 21-и в Лига 1.

Уругваецът в типичен свой стил бе пропуснал две страхотни положения през първото полувреме, но съумя все пак да изведе тима си напред. До този момент Монако можеше да се похвали само с опасен изстрел на Радамел Фалкао в началото на втората част, отразен майсторски от вратаря Кевин Трап.

Германският страж обаче бе сменен принудително от Ареола в 53-ата минута, а в добавеното време резервата под рамката на ПСЖ се представи крайно неубедително. Първо той предизвика корнер с неумела намеса и нелеп опит да улови кълбото, а след изпълнението му играчите на ПСЖ бяха крайно статични.

Така Бернардо Силва - най-добрият през сезона за Монако - направи 20-метров пробег и с мощен изстрел по тревата пред наказателното поле съсече надеждите на домакините за победа.

Монако определено може да е доволен от равенството, защото изигра двубоя доста под собствените си високи стандарти. Монегаските вече не са еднолични лидери в класирането и ще делят първата позиция с Ница, тъй като и двата тима имат 49 точки.

ПСЖ пък изпусна идеален шанс да скъси изоставането си от върха и ще трябва да се задоволи с третата позиция и актив от 46 пункта.


All Goals HD - PSG 1-1 AS Monaco - 29.01.2017 HD by jahjahashani

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички