Дани Алвеш написа името си със златни букви в историята на футбола


Дани Алвеш написа името си със златни букви в историята на футбола
Снимка: Gulliver/GettyImages

2395 0

Звездата на френския колос ПСЖ Даниел Алвеш записа името си със златни букви в историята на футбола. Вчера парижани спечелиха Купата на Лигата във Франция, след като се наложиха с 3:0 над Монако и за пети пореден път вдигнаха трофея.

Това бе специален момент за бразилския защитник на ПСЖ. За Алвеш това бе 36-то отличие, като по този начин той изпревари легендите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул Райън Гигс и Кени Далглиш. Бившият "червен дявол" 35 пъти е печелил отличия с екипа на 20-кратните шампиони, а живата легенда на мърсисайдци има 21 купи с "червения" тим и още 14 със Селтик.

В кариерата си Алвеш печели 23 титли в тима на Барселона - 6 титли на Испания, 4 Купи на Краля, 5 Суперкупи на Испания, 3 пъти Шампионска лига, 3 Суперкупи на Европа и 3 пъти е печелил Световното клубно първенство. Останалите му отличия са - едно с Баия, пет със Севиля, по две с ПСЖ и Ювентус и три с националния отбор.

До края на сезона Алвеш ще спечели поне още едно отличие, тъй като ПСЖ се е устремил към шампионската титла във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички