Арестуваха президента на Монако заради корупция


Арестуваха президента на Монако заради корупция
Снимка: Getty Images/Guliver

1579 0

Босът на Монако Дмитрий Риболовлев е бил арестуван във вторник сутринта, съобщава авторитетното френско издание Le Monde. Той е задържан заради обвинения в корупция, а домът му е бил щателно претърсен. 

Риболовлев е заподозрян в корупция, активен и пасивен трафик на влияние и съучастие в подобни престъпления. Заповедта за задържането на богаташа е била издадена от съдия от Монако. Това не е първият път, в който си има проблеми с властите.

През 2017 година бе замесен в скандал с швейцарски търговец на картини, като тогава бяха засечени множество съобщения между него и обкръжението му и влиятелни полицейски служители в Княжеството. Тогава министърът на Правосъдието в Монако Филип Нармино подаде оставка. 

Това е само част от ударите, които понася в последните дни. През последното денонощие Football Leaks разкри още, че е прикрил свое финансиране на клуба чрез офшорна компания от Хонконг. С въпросната компания AIM Digital Imaging милиардерът е сключил фиктивен спонсорски договор през 2014 година на стойност 1,4 млрд евро за срок от 10 години. Така ежегодно в касата на клуба е трябвало да постъпва сумата от 140 млн. евро плюс комисиона за компания на стойност 2,2 млн. евро годишно.

Според разследването дори част от трансферите на клуба имат общо с тази история - ето за продажбата на кои играчи става въпрос според Football Leaks.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички