5-те отбора, които все още не познaват вкуса на поражението


5-те отбора, които все още не познaват вкуса на поражението
Снимка: Getty images/Gulliver

3589 0

Изминаха около месец и половина от старта на големите шампионати в Европа (Премиър лийг, Ла Лига, Лига 1, Серия А, Бундеслига) и в рамките на тези малко повече от 40 дни останаха едва 5 отбора, които са непобедени.

За разлика от миналата година по това време, английската Премиър лийг няма нито един представител, след като и последният непобеден тим - Лестър, капитулира през седмицата, губейки с 2:5 от Арсенал.

Единствено 5 отбора нямат нито едно поражение в нито един турнир, в които взима участие. Ето и кои са те:

ОТ ИСПАНИЯ

Реал Мадрид - 7 мача, 5 победи, 2 равенства. Интересен факт е, че въпреки серията си "белия балет" не е на първо място в Испания. Там е Виляреал, който е с 5 победи и 1 равенство, но записа поражение в Лига Европа и затова не попада в класацията.

Селта Виго - 6 мача, 4 победи, 2 равенства. Скромният тим от Галисия удари Барселона с гръмкото 4:1 през миналата седмица и в момента се намира на 4-о място в Ла Лига.

ОТ ФРАНЦИЯ:

ПСЖ - 10 мача, 8 победи, 2 равенства. Това е може би най-впечатляващата серия, като парижани са и единственият отбор, който води в подреждането на своето първенство. В тази серия се включва и мачът за Суперкупата на Франция, спечелен с 2:0 срещу Лион

ОТ ГЕРМАНИЯ:

Борусия (Дортмунд) - 13 мача, 11 победи, 2 равенства. Отборът се раздели с Юрген Клоп, но под ръководството на Тухел тръгна с 11 победи в 11 мача и отбелязани над 30 гола. В последните си два мача Борусия записа равенства, но продължава да е по петите на Байерн в шампионата.

ОТ ИТАЛИЯ:

Сасуоло - 7 мача, 4 победи, 3 равенства. Това е най-изненадващото участие сред 5-те отбори, непобедени до момента. Скромният тим се раздели с водещия си реализатор Симоне Дза Дза и още няколко футболисти, но се представя на отлично ниво до момента. Серията включва победа над Наполи (2:1) и равенство на "Олимпико" срещу Рома (1:1).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички