Тотален шок за Клоп и Ливърпул! Уулвърхямптън унизи разпасаната команда на мърсисайдци (ВИДЕО+СНИМКИ)


Тотален шок за Клоп и Ливърпул! Уулвърхямптън унизи разпасаната команда на мърсисайдци  (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4824 0

Уулвърхемптън шокира Ливърпул, разбивайки с 3:0 мърсисайдци на своя „Молиню“ в среща от 22-ия кръг на Висшата лига. С  този сензационен успех, най-вече в цифрово изражение, „вълците“ на Хулен Лопетеги се измъкнаха от зоната на изпадащите и задълбочиха кризата при гранда от „Анфийлд“.

Двубоят се превърна в истински кошмар за селекцията на Юрген Клоп, която изглеждаше като разпасана команда през голяма част от срещата. Домакините се възползваха максимално и от бруталните грешки в защита на гостите.

Шокът започна още в 5-ата минута, когато Жоел Матип имаше нещастието да си забие злощастен автогол, а след това с попадения на Крейг Доусън в 12-ата минута и Рубен Невеш в 71-ата минута „вълците“ нокаутираха именития си съперник, който бра нов срам във Висшата лига.

Хората на Юрген Клоп не познават вкуса на победата вече в четвърти пореден мач в шампионата, като в 3 от тях те опитаха горчивия вкус на поражението. Очевидно „червените“ са в криза, но въпросът е дали тя се дължи само големия брой отсъстващи заради контузии.

Домакините пропиляха златни шансове дори да унижат съперника си с още по-разгромен успех, но вратарят Алисон ги измъкна. С пропуските си за Ливърпул пък „блеснаха“ Салах и най-вече Дарвин Нунес, който отново се „отличи“ с фрапантна голова немощ, останал сам срещу вратаря Жозе Са.

След поредния провал мърсисайдци останаха на 10-ото място с актив от 29 точки. Демонстриращият прогрес под ръководството на Хулен Лопетеги отбор на Уулвърхемптън излезе поне временно от зоната на изпадащите. „Вълците“ вече са 15-ти с 20 пункта, с два повече от заемащия 18-ата позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двубоят на „Молиню“ започна с натиск на „вълците“. Матеуш Куня пробва шут отдалеч още в 3-ата минута, но Алисон се справи.

ГОООЛ! Уулвърхямптън откри резултата в 5-ата минута. Хи-Чан Хуан получи в пеналта и стреля силно, а топката се отклони в дясната странична греда, след което рикошира в Жоел Матип и кълбото влетя в собствената му мрежа – 1:0.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Домакините пратиха мърсисайдци в нокдаун в 12-ата минута. Матеуш Куня подаде в пеналта, където отново Джо Гомес не игра по-най-добрия начин, а топката се озова в краката на  Крейг Доусън, който от точката на дузпата разстреля Алисон- 2:0.

Video edited on Kapwing

Ливърпул отговори с удар на Дарвин Нунес в 14-ата минута. Уругваецът бе изведен отлично и стреля, но стражът Жозе Са показа завиден рефлекс и спаси. Последва удар на Салах над напречната греда.

В 26-ата минута едва не се стигна до нов гол в мрежата на гостите. Матип направи поредната брутална грешка в отбраната на Ливърпул. Матеуш Куня се измъкна и се озова очи в очи с Алисон, след което би, но бразилският страж спаси тима си.

В следващите минути Ливърпул така и не успяваше да намери себе си и да излезе от шока. Хората на Юрген Клоп не намираха път към вратата на Жозе Са.

Хи-Чан Хуан получи контузия в 39-ата минута. Така в 42-ата минута южнокореецът се наложи да бъде сменен принудително от Адама Траоре.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Ливърпул натисна здраво. В 50-ата минута се стигна до карамбол в пеналта на „вълците“, след който мърсисайдци предявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Макс Килман. Реферът Пол Тиърни обаче не видя нарушение на правилата.

Последваха пропуски на Наби Кейта и Мохамед Салах, който на два пъти не порази целта. В 67-ата минута Дарвин Нунес направи поредния си фрапантер пропуск с екипа на Ливърпул. Александър-Арнолд го изведе перфектно сам срещу Жозе Са, но уругвайският таран не успя да го матира и голкийпърът спаси.

ГОООЛ! В 71-ата минута шокът за Ливърпул стана пълен. Тиаго Алкантара сгреши фатално, след което Адама Траоре пусна страхотен пас към Рубен Невеш. Португалецът овладя топката в пеналта и матира Алисон за 3:0.

Video edited on Kapwing

 

До края Ливърпул не успя да стигне поне до почетен гол и регистрира срамна загуба на „Молиню“.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Уулвърхептън: Са, Семедо, Доусън, Килман, Аит-Нури, Нунеш, Невеш, Лемина, Сарабия, Куня, Хуан

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Матип, Робъртсън, Байчетич, Тиаго, Кейта, Салах, Нунес, Гакпо

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Трудно е да се определи за кой от двата тима настоящата кампания е по-разочароваща. Ливърпул "жъне плодовете" от скандалната си липса на действия по време на зимния трансферен прозорец, което задълбочи още повече кризата в тима, воден от Юрген Клоп. Мърсисайдци се намират на незавидното 10-о място в класирането с актив от 29 точки, на 7 от топ 5, но и с 2 мача по-малко от Тотнъм.

Уувс от своя страна се бори за оставането си в английския елит. Отборът разочарова с 4 победи, 5 равенства и 11 загуби от началото на сезона, които го нареждат на 17-ата позиция в таблицата, точно на границата от зоната на изпадащите, където са Борнемут (17 т.), Евертън (15 т.) и Саутхямптън (15 т.)

Последно двата тима се срещнаха на 17-и януари в двубой от ФА Къп. "Червените" се затрудниха до краен предел, но съумяха да отстранят възпитаниците на Хулен Лопетеги след равенство 2:2 и минимална победа в реванша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички