Ливърпул отмъсти на Уотфорд, Фирмино и Салах блестят при разгром с 5 гола


Ливърпул отмъсти на Уотфорд, Фирмино и Салах блестят при разгром с 5 гола
Снимка: Getty Images

5654 0

Ливърпул нямаше абсолютно никакви проблеми при визитата си на Уотфорд и победи с разгромното 5:0, като резултатът можеше да е дори още по-изразителен, но мърсисайдци се отличиха с редица големи пропуски. Този мач нямаше нищо общо с последната визита на Ливърпул на този стадион - шокиращата загуба с 0:3 през февруари 2020 година.

Нов феноменален мач за състава на Юрген Клоп изигра Мохамед Салах. Именно благодарение на него резултатът бе открит още в 8-ата минута, тъй като той намери Садио Мане по превъзходен начин с външен фалц и го задължи да се разпише с едно докосване.

Последваха две попадения на Роберто Фирмино на празна врата (37' и 52', а в последните секунди от срещата оформи и своя хеттрик с подобен тип гол), а след което и заслуженият гол за Салах. И то какъв. Египтянинът се справи на малко пространство с трима-четирима противникови бранители, след което залъга, че ще шутира, а накрая стреля технично в далечния ъгъл, без да остави шансове на Фостър за намеса.

Цялостно "стършелите" предложиха много слаба продукция и заслужено бяха разгромени. Те тръгнаха да атакуват по-съсредоточено чак в последните минути от срещите, когато вече Ливърпул бе "свалил гарда". Те все пак можеха да се разпишат, но Исмаила Сар уцели страничния стълб.

За Ливърпул предстоят два много тежки двубоя. Само след 3 дни (19 октомври - вторник) мърсисайдци гостуват на Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига, а още 5 след това предстои голямо дерби срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" от Висшата лига (24 октомври).

СЪСТАВИ

Уотфорд: Фостър, Роуз, Троост-Еконг, Масина, Каткарт, Сисоко, Фемения, Сар, Денис, Ернандес, Куцка

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Милнър, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

8' - 0:1! Мърсисайдци започнаха с голям натиск и заслужено поведоха рано-рано в резултата. Мохамед Салах овладя топка, изритана от Фостър, пребори се с Дани Роуз, след което отправи феноменален пас с външен фалц към Садио Мане, който завърши с едно докосване и преодоля вратаря.

Секунди по-късно Андрю Робъртсън влезе отляво в центъра на атаката, за да предостави топката на Салах. Египтянинът опита бързо техничен изстрел в далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но там Фостър се намеси великолепно, за да спаси вратата си.

37' - 0:2! Съвсем безпроблемно и без много усилия Ливърпул удвои аванса си. Милнър остана сам в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията към също непокрития Роберто Фирмино, който с едно докосване насочи топката в празната врата.

Само 5 минути по-късно Кейта стреля от средна дистанция и след рикошет топката "кацна" на напречната греда и излезе в ъглов удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 0:3! Опит за подаване към Салах, бранител на Уотфорд се намеси и отклони топката, но я направи повече от удобна за влизащия на скорост Фирмино, за когото отново не бе проблем да реализира на опразнената врата.

54' - 0:4! Много красив гол от Салах! На малко пространство в наказателното поле той някак съумя да се справи с трима-четирима противникови футболисти, след което направи залъгващо движение, а накрая завърши технично в далечния ъгъл, без да остави шансове на Фостър.

В 71-ата минута играчите на Уотфорд за пореден път се представиха трагично при разиграването, което даде поредна голяма възможност за гол на Ливърпул. Тя завърши обаче с много сериозен пропуск на Садио Мане, който не уцели вратата от отлична позиция. 

В 84-ата минута Уотфорд сътвори най-добрата си атака, но тя завърши с удар в страничния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Юрген Клоп се намират в серия от две поредни шампионатни равенства и задължително ще искат да се завърнат на победния път. Срещу тях обаче се изправя отборът, който през сезон 2019/20 спря вълшебната им серия във Висшата лига, като ги победи шокиращо с класическото 3:0.

Все пак мърсисайдци играят лесно срещу този съперник. Споменатото изненадващо поражение и единственият успех за "стършелите" срещу този опонент. В последните им 5 директни мача Ливърпул има 4 победи - два пъти с по 5:0, веднъж с 3:0 и един път с 2:0.

Преди успеха за Уотфорд от февруари 2020 година трябва да се върнем чак до декември 2015 година, за да видим последния им успех над мърсисайдци. Тогава обаче той отново идва с 3:0. Към момента "стършелите" се намират в слаба форба и имат само 1 победа в последните 5 мача от Висшата лига (3 загуби и 1 равенство).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички