"Сеньорът" от Мърсисайд укроти настървените "вълци" и донесе късен триумф на Ливърпул


"Сеньорът" от Мърсисайд укроти настървените "вълци" и донесе късен триумф на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

10328 0

Отборът на Ливърпул успя да победи Улвърхемптън с 1:2 като гост в мач от 24-тия кръг на Висшата лига. "Червените" се нуждаеха от късен гол на своя "сеньор" Роберто Фирмино, за да продължат победната си серия на Острова.

Всичко започна повече от чудесно за хората на Юрген Клоп, които откриха резултата още в осмата минута след гол на Джордан Хендерсън след центриране от ъглов удар. В следващите минути обаче Ливърпул не успя да се възползва от създадените си положения, а в същото време допускаше грешки в отбрана.

През втората част момчетата на Нуно Ешпирито Санто излязоха повече от настървени в търсене не само на изравнителен гол, но и на пълен обрат. Раул Хименес успя да изравни след шест минути игра, а в следващите минути "вълците" пропуснаха няколко отлични положения за втори гол. 

Все пак Ливърпул успя да събере сили и в 84-ата минута Роберто Фирмино блесна за своя отбор след асистенция на Хендерсън. В самия край на срещата Диего Жота изпусна великолепен шанс пред вратата на Алисон, с което приключи срещата на "Молиню".

Така Ливърпул вече 23 мача продължава да е без загуба, като има в актива си 22 победи, едно равенство и актив от 67 точки - с 16 повече от втория Манчестър Сити, който е и с мач повече. Улвърхемптън от своя страна остава на седмо място с 34 пункта - колкото имат и петия и шестия в класирането Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

СЪСТАВИ
Улвърхемптън: Патрисио, Дохърти, Саис, Коуди, Дендонкър, Джони Ото, Моутиньо, Невес, Нето, Хименес, Траоре
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Първо полувреме

В четвъртата минута Трент Александър-Арнолд извърши нарушение в близост до наказателното поле на своя отбор. Педро Нето изпълни свободния удар, създавайки сериозна суматоха в наказателното поле, но в крайна сметка мърсисайдци оцеляха. 

В осмата минута Ливърпул успя да поведе в резултата. Александър-Арнолд предостави поредното си прецизно центриране от корнер, за да намери Джордан Хендерсън. Капитанът успя да се измъкне от опеката си, за да прати топката в мрежата на Улвс - 0:1.

Три минути по-късно Улвърхемптън изпълни заучен корнер, след който се стигна до опасен удар с глава на Мат Дохърти от непосредствена близост до вратата на Алисон, но топката прелетя встрани от целта.

В следващите минути Ливърпул показа някои колебания в отбрана, но в същото време остана все така опасен в предни позиции. В 18-ата минута Садио Мане пусна извеждащо подаване към Салах, който първоначално успя да залъже вратаря и защитата на Улвс, но в последствие ударът му към вратата бе блокиран.

В 33-ата минута Садио Мане видимо изпита болка и показа знак, че иска смяна. Юрген Клоп не се поколеба и замени сенегалеца с новото попълнение Такуми Минамино, за когото това е дебют във Висшата лига.

В продължението на първата част Мохамед Салах успя да пробие на скорост и да си осигури пространство за стрелба, но в последния момент шпагат на Мат Дохърти омекоти удара и го направи лесна плячка за Руи Патрисио. Опция пред египтянина бе и Минамино, който също бе на добра позиция, но Салах предпочете да стреля.

Второ полувреме

Улвърхемптън стартира втората част възродено. Още в 51-вата минута "вълците" захапаха своя съперник, изравнявайки резултата. Адама Траоре се измъкна по десния фланг, за да центрира в наказателното поле. Там голмайсторът на домакините Раул Хименес успя да намери топката с глава и да я прати в мрежата на Алисон - 1:1.

В 65-ата минута Улвърхемптън можеше да се добере до пълен обрат в мача. Адама Траоре отново се възползва от пролуките в отбраната на "червените", за да пробие по десния фланг и да стреля. Ударът му бе изключително опасен, но отлична намеса на Алисон успя да опази вратата на Ливърпул.

Три минути по-късно отново Адама Траоре показа класата си, пускайки великолепен извеждащ пас за Раул Хименес. Голмайсторът на "вълците" се измъкна зад отбраната на "червените", за да се озове очи в очи с Алисон, но взе грешното решение да бие в близкия ъгъл и бразилецът успя да спаси. 

В 70-ата минута Ливърпул можеше да си върне преднината в резултата, но егоистични действия на Салах попречиха на "червените". Египтянинът овладя кълбото на границата на наказателното поле, предвижи се успоредно на вратата в търсене на позиция за стрелба и накрая стреля, но прати топката в аут. Нападателят можеше да комбинира с Окслейд-Чембърлейн, който бе на чиста позиция за стрелба.

В 82-рата минута Жоржиньо Вайналдум подаде към Фирмино, който успя да се измъкне зад гърба на отбраната на "вълците". Бразилецът се озова очи в очи с Руи Патрисио, хитро залъга и стреля, но португалският страж успя да спаси удара.

Две минути по-късно гостите от Мърсисайд успяха да се доберат до втори гол. Мохамед Салах "потанцува" с топка в крака на границата на наказателното поле, за да върне топката назад към Хендерсън. Капитанът веднага съзря включилия се Роберто Фирмино, за да му подаде, а бразилецът разстреля вратата на "вълците" за 1:2.

В 92-рата минута Улвс пропусна великолепен шанс да изравни резултата. Раул Хименес успя да овладее трудна топка в наказателното поле, за да подаде към Диего Жота, но влезлият от резервната скамейка нападател не успя да осъществи добър контакт с топката и я прати високо над вратата на Алисон.

Преди срещата:

Мърсисайдци влизат в срещата от Премиър лийг като убедителен лидер с 64 точки - с 13 повече от основния им преследвач Манчестър Сити, но и с два мача повече. Улвърхемптън от своя страна също не играе лош сезон, като се намира на седма позиция с 34 пункта - с равен брой точки с петия Манчестър Юнайтед и шестия Тотнъм, но и с мач по-малко.

Юрген Клоп може да бъде доволен, че вече може да разчита на Жоел Матип и Фабиньо, а Деян Ловрен също се завърна към тренировки, но е под въпрос за днешната среща. Кейта, Клайн и Милнър остават в "червения" лазарет. При "вълците" липсват Винагре и Боли, а Жота е под въпрос.

СЪСТАВИ

Улвърхемптън: Патрисио, Дохърти, Саис, Коуди, Дендонкър, Джони Ото, Моутиньо, Невес, Нето, Хименес, Траоре

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички