Ливърпул сломи "чуковете" и вече има победа над всички отбори във Висшата лига


Ливърпул сломи "чуковете" и вече има победа над всички отбори във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

8614 0

Лидерът в Англия Ливърпул спечели гостуването си на Уест Хям с 0:2 в отложен мач от програмата на Висшата лига. Така мърсисайдци вече са побеждавали всеки един от 19-те отбора в Премиър лийг през настоящата кампания - нещо, което никога преди в историята на Висшата лига не са постигали.

"Червените" откриха резултата малко след половин час игра, когато Дивок Ориги бе фаулиран в наказателното поле на домакините. Мохамед Салах реализира дузпата, за да даде преднина на своя отбор.

В началото на втората част Алекс Окслейд-Чембърлейн завърши бърза контраатака на мърсисайдци с голов удар, който оформи и крайното 0:2. "Чуковете" се добраха до няколко отлични положения за гол в мача, но блестящи намеси на Алисон Бекер опазиха мрежата на гостите суха.

Така Ливърпул постигна 15-та поредна победа в първенството и вече има 70 точки в актива си - с 19 повече от втория Манчестър Сити. Уест Хям от своя страна остава на 17-то място - в опасна близост до зоната на изпадащите.

В средата на първото полувреме Ливърпул стигна до великолепна възможност за гол. Анди Робъртсън прати дълъг пас към Фирмино, а бразилецът задържа топката в себе си, докато крайният бранител продължи движението си напред. Последва пас към Салах, който на свой ред подаде към Робъртсън. Левият защитник се озова очи в очи с Фабиански и успя да го преодолее, но не и да насочи топката към очертанията на вратата.

След половин час игра Робъртсън проби по левия фланг, за да центрира остро в наказателното поле. Там обаче и Дивок Ориги, и Мохамед Салах се разминаха на сантиметри от топката, пропилявайки отличен шанс да разстрелят вратата на "чуковете".

Малко по-късно Ливърпул откри резултата. Дивок Ориги бе фаулиран в наказателното поле на домакините от Иса Диоп. Зад бялата точка застана Мохамед Салах, който прати вратаря в другия ъгъл, за да открие резултата - 0:1.

В началото на втората част мърсисайдци затвърдиха преднината си с втори гол. След ъглов удар пред вратата на Алисон, "червените" съумяха да организират бърза контраатака, подхваната от Мохамед Салах. Египтянинът изведе по великолепен начин Алекс Окслейд-Чембърлейн, а англичанинът не прости на Фабиански - 0:2.

В средата на втората част Дивок Ориги бе изведен на чиста позиция. Последва удар по диагонала от белгиеца, но топката бе избита от Фабиански. Малко по-късно Деклън Райс направи чудесен пробив и нанесе тежък удар към вратата на "червените", но Алисон успя да спаси. В следващия миг Александър-Арнолд едва не си вкара автогол, но отново бразилският страж спаси.

В 78-ата минута Ливърпул можеше да вкара и трето попадение, на малшанс попречи на Салах да се разпише отново. Жоржиньо Вайналдум проби, а след това подаде към египтянина. Салах стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна страничния стълб.

Преди срещата:

Мърсисайдци водят уверено в Премиър лийг с актив от 67 точки и мач повече от останалите отбори в шампионата. С изиграването на отложения мач с Уест Хям, "червените" ще се изравнят по мачове с другите тимове, а с това и ще имат възможността да увеличат преднината си на върха.

Уест Хям се намира в окаяно състояние през този сезон, като тимът е на едва 17-та позиция с 23 точки, колкото имат и 18-тият и 19-тият в подреждането. Ако "чуковете" допуснат поражение с разлика, то може да се озоват и в зоната на изпадащите.

За домакините в лазарета остават Фредерикс, Уилшър, Ярмоленко и Андерсон, а под въпрос са Фабиански, Снодграс и Масуаку. Клайн и Мане са контузените за Юрген Клоп, докато Лалана, Милнър и Шакири са под въпрос за срещата.

СЪСТАВИ

Уест Хям: Фабиански, Нгакиа, Диоп, Огбона, Кросуел, Масуаку, Райс, Ноубъл, Снодграс, Ланзини, Алер

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино, Ориги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички