Уникална драма: Манчестър Юнайтед изтръгна трите точки от Уест Хям в зрелищен мач


Уникална драма: Манчестър Юнайтед изтръгна трите точки от Уест Хям в зрелищен мач
Снимка: Getty Images

6333 0

Манчестър Юнайтед успя да победи с 2:1 като гост Уест Хям в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига! Двубоят ще се запомни с десетките положения пред двете врати, една греда, многото спорни ситуации и пропуснатата дузпа от Марк Нобъл в последните секунди на двубоя!

След половин час игра Бенрахма изведе "чуковете" напред в резултата, но само пет минути по-късно Кристиано Роналдо вкара дежурния си гол за 1:1. Първото полувреме завърши с дузина точни удари към двете врати, а второто бе спокойно, но само до 89-ата минута...

Появилият се на смяна Джеси Лингард, който игра под наем през пролетта в Уест Хям, вкара страхотен гол, с който изведе "червените дяволи" напред в резултата. Но това не бе всичко - минута преди края на мача домакините получиха дузпа за игра с ръка на Люк Шоу. 

Ветеранът Марк Нобъл влезе на смяна, за да изпълни наказателния удар, но Давид де Хеа усети къде ще бъде изпълнен той и с плонж към левия ъгъл успя да запази аванса на своя тим и да му донесе много ценни три точки!

Ето и как се разви самият двубой:

Преди първия съдийски сигнал с едноминутно мълчание бе почетен Джими Грийвс, който почина на 81-годишна възраст! Целият стадион стана на крака и с бурни аплодисменти отдаде почит на най-резултатния футболист в историята на английския футбол!

Още в първите минути Пол Погба получи тежък удар след единоборство с противников играч и напусна терена, но след това се завърна в игра. Малко след това именно той извърши грубо нарушение в центъра на игрището и впоследствие феновете на домакините започнаха да го освиркват при всяко негово докосване до топката. 

В 17-ата минута Хари Магуайър допусна груба грешка в отбрана и Боуен излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от притичал защитник. Натискът на Уест Хям продължи и Де Хеа трябваше да отразява удар на Боуен с един крак. 

След 24 минути игра Кристиано Роналдо опита удар по диагонал от вътрешността на наказателното поле, но топката попадна право в обсега на Фабиански. Три минути по-късно след центриране от корнер кълбото попадна в краката на Бруно Фернандеш и той без забавяне стреля, но вратарят на "чуковете" успя с върха на пръстите си да отклони топката и след това тя се отби от лявата греда.

Точно половин час след началото на срещата Уест Хям разигра хубаво и пред Бенрахма се откри чудесна възможност за изстрел фронтално срещу вратата. Последва шут от негова страна, който се отклони в тялото на Рафаел Варан и топката влетя във вратата на Де Хеа - 1:0 за Уест Хям!

"Червените дяволи" се втурнаха в атака и пред Роналдо се откри прекрасен шанс да изравни, след като бе изведен зад отбраната, но за изненада на всички не успя да си овладее топката и бе настигнат от защитниците. Секунди по-късно обаче, CR7 поправи грешката си и след подаване от дълбочина на Бруно Фернандеш, успя да засече топката с едно докосване и въпреки че Фабиански спаси удара му, при добавката нямаше какво да стори - 1:1!

В 42-ата минута Кристиано опита със силен удар по диагонал да вкара втори гол, но Фабиански реагира прекрасно и спаси. В ответната атака Никола Влашич можеше да изведе Уест Хям отново напред, но шутът му премина над напречната греда. Така на един дъх измина първото полувреме и двата отбора се оттеглиха на 15-минутна почивка.

Не бяха изминали и 60 секунди от втората част, когато след груба грешка в защита, топката попадна у Бруно Фернандеш и той веднага изведе Роналдо очи в очи срещу вратаря, но Фабиански излезе бързо и успя да спаси вратата си - трудно бе да се прецени дали Кристиано направи голям пропуск или стражът на домакините просто се намеси великолепно!

Последва временно затишие на терена, но Манчестър Юнайтед продължаваше да владее повече топката и да търси празните пространства между линиите. В 62-ата минута Бенрахма стреля силно от дистанция, а пътят на топката бе спрян от главата на Скот МакТоминей. След намеса на лекарския щаб, шотландецът стана на крака и нямаше проблем да продължи.

Около 70-ата минута двамата треньори започнаха със смените - Ярмоленко замени на върха на атаката Влашич, а Джеси Лингард и Джейдън Санчо влязоха на мястото на Погба и Грийнууд.

В 77-ата минута Кристиано Роналдо тръгна на пробив в наказателното поле, смени бързо посоката и след контакт с коляното на Цуфал, падна на тревата с претенции за дузпа. Мартин Аткинсън обаче подмина ситуацията, а и ВАР не му сигнализира, че е допуснал грешка.

Пет минути преди края португалецът отново се свлече в наказателното поле, претендирайки, че е бил задържан за фланелката, но реферът отново не се впечатли. Малко след това Бенрахма бе заменен от Мануел Лансини, а Матич влезе на мястото на Фред.

В 89-ата минута Джеси Лингард получи топката на добра позиция, освободи си пространство и с прекрасен удар по диагонал в далечния ъгъл матира Фабиански - 2:1 за Манчестър Юнайтед! Това бе майсторски гол, а Лингард не се зарадва, след като през пролетта играеше под наем именно на този стадион.

Минута преди края на мача, при опит за центриране, топката се удари в ръката на Люк Шоу и след консултация с ВАР, главният съдия посочи бялата точка! Уест Хям извърши смяна и Марк Нобъл влезе, за да бие дузпата. Той се засили, но Давид де Хеа усети посоката и успя да спаси изстрела му! Каква драма!!!

Стартови състави:

Уест Хям (4-2-3-1): Фабиански, Кресуел, Зума, Цуфал, Огбона, Форналс, Боуен, Бенрахма, Сучек, Райс, Влашич

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа, Магуайър, Варан, Шоу, Бисака, Погба, Грийнууд, Фред, Бруно, МакТоминей, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

В днешната среща "чуковете" ще бъдат без получилия червен картон нападател Михаил Антонио, докато Саид Бенрама ще бъде до последно под въпрос заради травма в коляноно. Оле Гунар Солскяер пък няма да може да разчита на Единсон Кавани, Маркъс Рашфорд и Алекс Телеш, които са в лазарета с различни контузии.

През изминалата седмица Уест Хям победи Динамо Загреб с 2:0 в среща от Лигата на конференциите, докато "червените дяволи" шокираха феновете си, губейки от Йънг Бойс с 1:2 в Шампионска лига. 

Във временното класиране във Висшата лига Юнайтед е на трето място с 10 точки от 4 мача, а домакините в днешната среща са осми с 8 пункта. 

Последният мач между тях се състоя на 14 март и тогава Манчестър се наложи с 1:0 над Уест Хям на "Олд Трафорд" в среща от 28-ия кръг на първенството.

Букмейкърите определят за абсолютен фаворит тима на Солскяер и победата е оценена на 1.72 коефициент. Равенството е фиксирано на 4.00, а победа на Уест Хям - на 4.50!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички