Челси би класически Тотнъм в лондонското дерби и изравни Ливърпул и Манчестър Юнайтед


Челси би класически Тотнъм в лондонското дерби и изравни Ливърпул и Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

3645 0

Европейският клубен шампион Челси успя да спечели лондонското дерби от 5-ия кръг на английската Висша лига срещу Тотнъм, след като надделя с 3:0 като гост. По този начин "сините" се изравниха по точки на върха с останалите лидери - Ливърпул и Манчестър Юнайтед (и 3-те отбора имат 13 точки след 5 изиграни двубоя).

Челси стигна до успеха по шампионски - бе търпелив и нанесе удари тогава, когато трябваше. Успехът за тима можеше да бъде дори още по-убедителен, но вратарят на Тотнъм Уго Лорис се справи отлично в двубоя. Тотнъм игра отлично през първото полувреме, но ролите се размениха през втората част.

Точни за успеха на "сините" бяха първо Тиаго Силва, който засече с глава центриране от ъглов удар, надигравайки във въздуха Деле Али, а след това и Нголо Канте. Френският полузащитник стреля от границата на наказателното поле, а ударът му се отклони в противников футболист и тотално промени посоката си на движение, заблуждавайки Лорис и оставяйки го безпомощен. В последните секунди пък Рюдигер също се разписа след асистенция на Тимо Вернер.

За Челси предстои двубой от Купата на лигата срещу Астън Вила (сряда - 22.09), след което и ново голямо дерби във Висшата лига - този път още по-тежко, защото съперник ще е шампионът Манчестър Сити.

Тотнъм пък играе за Купата на лигата срещу Уулвърхемптън (сряда - 22.09), а след това "шпорите" също ще имат ново дерби, и то пак лондонско, но срещу поне на хартия по-лек съперник от Челси - Арсенал.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Емерсон, Дайър, Ромеро, Регилион, Хойберг, Ло Селсо, Ндомбеле, Али, Сон, Кейн

Челси: Арисабалага, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Ковачи, Жоржиньо, Алонсо, Хаверц, Маунт, Лукаку

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият четвърт час от двубоя премина без чисти голови положения за някой от двата отбора. Притежанието на топката бе с много малко в полза на "сините" от Лондон, но пък "шпорите" имаха два пъти повече опити за отбелязване на гол (4 срещу 2). Все пак точен удар в срещата до момента нямаше.

В 26-ата минута Челси имаше страхотна възможност, с която да поведе в резултата. Ромелу Лукаку комбинира добре с Андреас Кристенсен, а централният защитник стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай десния страничен стълб.

Отговорът на Тотнъм не закъсня много. Хюн Мин Сон бе изведен по чудесен начин зад противниковата защита, но нападателят на Тотнъм се забави преди да нанесе изстрел и в крайна сметка бе пресрещнат от Кепа Арисабалага и не успя да завърши.

До края на полувремето ситуацията на терена не се промени особено и логично не се стигна до попадения през първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 0:1! Само 5 минути след началото на втората част обаче гостите поведоха в резултата, след като Алонсо центрира добре от ъглов удар, а в наказателното поле Тиаго Силва се извиси и намери топката с глава.

57' - 0:2! Малко след това авансът за Челси бе удвоен. Нголо Канте стреля от средна дистанция, но ударът му се отклони в противников играч и напълно промени посоката си, което излъга Лорис, пращайки го в грешния ъгъл и оставяйки го безпомощен в ситуацията.

В 75-ата минута Тиаго Силва засече по отличен начин с глава на първа греда ново центриране от ъглов удар, но този път топката попадна във вратаря Лорис, който успя да избие.

90+2' - 0:3! В последните секунди Рюдигер бе намерен в наказателното поле от Вернер и с едно докосване оформи класическия краен резултат.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Европейският клубен шампион Челси ще опита да продължи с отличното си представяне от началото на сезона, като затвърди амбициите си за борба до последно за шампионската титла в Англия. За целта "сините" от Лондон ще опитат да спечелят трудното гостуване на друг тим с апетит за топ 4 - Тотнъм.

Лондонското дерби противопоставя два тима, които не са спечелили само по един мач от началото на шампионата - Челси завърши наравно с Ливърпул, но спечели срещу Кристъл Палас, Арсенал и Астън Вила, докато Тотнъм загуби изненадващо в последния кръг с 0:3 от Кристъл Палас, но спечели срещу Манчестър Сити, Уулвърхемптън и Уотфорд.

Повече от интересна ще е и битката на централните нападатели, противопоставяща двама от най-добрите в целия свят към момента - Ромелу Лукаку срещу Хари Кейн. А засега белгиецът определено се радва на по-добро начало на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички