Кавани извади Манчестър Юнайтед от пепелта, за да донесе пълен обрат на "червените дяволи"


Кавани извади Манчестър Юнайтед от пепелта, за да донесе пълен обрат на "червените дяволи"
Снимка: Guliver/GettyImages

3746 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед показа здрави нерви и истинска воля в гостуването си на Саутхямптън в мач от 10-тия кръг на Висшата лига. Въпреки че възпитаниците на Оле Гунар Солскяер изоставаха с 0:2 до почивката на "Сейнт Мерис", през второто полувреме те демонстрираха изключителна игра и се добраха до фантастичен обрат с 3:2 и по този начин запазиха серията си победи като гост в елита. 

До почивката не изглеждаше, че "червените дяволи" имат сили за нещо в този мач, след като "светците" лесно поведоха с 2:0 с голове на Бендарек в 24' и прекрасен гол на Уорд-Праус от пряк свободен удар в 33'. Това дори доведе до принудителна смяна на Де Хеа на почивката, който се оплете в мрежата и се контузи в опит да спаси. 

Смяната, която спаси "червените дяволи" обаче беше Единсон Кавани. Той се появи точни при подновяването на играта през втората част и първо асистира на Фернандеш за 2:1, а в 74' и 94' лично той се разписа, за да донесе изключителния успех на рекордьора по титли в английската Висша лига. 

Благодарение на успеха, Манчестър Юнайтед остава със 100%-ов актив в гостуванията си има 4 победи от 4 мача. Освен това грандът е в серия от 3 поредни победи и се добра до 7-ото място с актив от 16 точки - толкова, колкото има и Евертън и на 5 точки от моментния лидер Ливърпул. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Саутхямптън: МакКарти, Бертранд, Вестергаард, Беднарек, Уолкър-Питърс, Дженепо, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Адамс, Уолкът

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телес, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Ван де Беек, Матич, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само осем минути игра Мейсън Грийнууд застраши вратата на Саутхямптън, но ударът му премина малко встрани от целта. В 17' удар на Бруно Фернандеш преодоля вратаря, но срещна гредата. Седем минути по-късно Саутхямптън наказа пропуските на съперника с гол на Беднарек от корнер - 1:0!

В 28-мата минута Кайл Уолкър-Питърс за малко да удвои преднината на своя отбор, но негов удар се отклони от противников футболист и уцели гредата. Пет минути по-късно "светците" все пак стигнаха до втори гол, след като Уорд-Праус вкара страхотен гол от пряк свободен удар - 2:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Още в началото на втората част "светците" имаха нови шансове да увеличат аванса си, но така и не се възползваха от тях, а Оле Гунар Солскяер побърза веднага със смените. Де Хеа напусна играта заради контузия, докато разочаровалият Грийнууд бе заменен от Единсон Кавани. И играта на "червените дяволи" коренно се промени. 

В 60' Фред изведе Кавани по дясното крило, а бившият ас на ПСЖ пусна страхотен пас по тревата за Бруно Фернандеш в наказателното поле. Португалецът овладя прекрасно и с точен удар плъзна топката покрай вратаря на "светците" - 2:1. 

Гостите заредиха атака след атака пред вратата на МакКарти, но това, което липсваше на гостите беше завършващият пас в последната третина. В 74' обаче грешка на "светците" доведе до изравнителен гол. 

При центриране от корнер вратарят на домакините боксира, но топката попадна у Фред, който веднага пусна вдясно от себе си за Фернандеш. И, докато повечето играчи на Саутхямптън успяха бързо да се изнесат напред и да оставят двама играчи на Юнайтед в позиция за засада, Вестегард остана до вратаря си и по този начин "покри" Единсон Кавани, към когото беше насочено центрирането на Фернандеш - удар с глава и 2:2. 

В добавеното време Единсон Кавани се превърна в абсолютен герой, след като минута преди края на добавеното време уругваецът засече перфектно центриране на Рашфорд от крилото и направи вратаря на домакините безпомощен - 2:3 и триумф за "червените дяволи". 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След осем изиграни срещи Манчестър Юнайтед има четири победи, но и три поражения. В този кръг "дяволите" гостуват на отбор, който се намира в много добра форма: Саутхямптън е с пет победи от девет мача от началото на сезона и е в топ 5 във временното подреждане.

Eрик Баи и Люк Шоу не са на разположение на Оле Гунар Солскяер заради контузии, докато Арън Уан-Бисака, Виктор Линдельоф, Пол Погба и Скот Мактомини са под въпрос за срещата. При "светците Дани Ингс и Нейтън Редмъндс лекуват травми, а Мохамед Салису, Тио Уолкът и Уилям Смолбоун са под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички