Манчестър Сити спечели градското дерби с Юнайтед и сложи едната ръка върху титлата в Англия (ВИДЕО)


Манчестър Сити спечели градското дерби с Юнайтед и сложи едната ръка върху титлата в Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

8206 0

Английският шампион Манчестър Сити постигна много важна победа в отложен мач с градския съперник Манчестър Сити. "Гражданите" се наложиха с 2:0 като гост над "Олд Трафорд" и по този начин направиха сериозна крачка към защитата на най-ценното отличие на Острова.

С тази победа момчетата на Хосеп Гуардиола излизат с една точка пред големия съперник през кампанията Ливърпул. "Гражданите" имат 89 точки, а до края на сезона има още три мача. От своя страна Манчестър Юнайтед се отдалечава от мечтата да играе в Шампионска лига през новия сезон. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер са шести с 64 пункта, като изостават с три от четвъртия в класирането Челси.

Срещата на "Олд Трафорд" започна по отличен начин за неутралните зрители, като двата тима предложиха куп красиви атаки и като по чудо след 45' игра нямаше попадение. През втората част обаче Сити надигра Юнайтед и реализира два гола чрез Бернардо Силва и Лерой Сане, което се оказа достатъчно за победа над намиращия се в криза тим на Оле Гунар Солскяер.

Изненадващо в първите минути инициативата бе поета от Манчестър Юнайтед. Още в 10' капитанът на Манчестър Сити Венсант Компани получи жълт картон, след като спря непозволено Маркъс Рашфорд, който опита да организира бърза атака заедно с Джеси Лингард.

В 15' можеше да се стигне до комичен автогол във вратата на Давид де Хеа. Рахийм Стърлинг проби по крилото и опита бърз пас към Серхио Агуеро. Крис Смолинг пресече топката, която се запъти към собствената му врата, но испанският страж внимаваше и улови.

Домакините моментално отговориха и то не с едно, а с две положения. Първо Фред опита удар от разстояние, който профуча край страничната греда. Секунди по-късно Пол Погба изведе отлично в наказателното поле Рашфорд, който опита красив удар от въздуха, който обаче също не намери целта.

Срещата на "Олд Трафорд" продължаваше да предлага страхотни моменти. Първо Бернардо Силва нанесе изключително тежък удар, който Де Хеа отрази с две ръце. Веднага след това се заформи мълниеносна контра атака на момчетата на Оле Гунар Солскяер, при която Лингард изведе Рашфорд, но Едерсон се намеси и изби топката от краката на атакуващия играч на домакините.

Последва леко затишие от двата отбора преди в 36' "гражданите" да получат нов шанс. Стърлинг получи чудесен пас в наказателното поле, но не успя добре да си овладее топката и позволи тя да излезе в аут.

Гостите изпуснаха още едно уникално постижение в края на първото полувреме. Стърлинг отново бе главно действащо лице, след като спокойно се разходи в малкото наказателно поле между защитниците на Манчестър Юнайтед, но ударът му се оказа прекалено лек, за да затрудни Де Хеа, който улови топката.

Втората част започна отлично за гостите и в 54' силната им игра доведе до първо попадение в срещата. След дълго разиграване в средата на терена, Илкай Гюндоган видя португалския си съотборник в наказателното поле, подаде му, а младият офанзивен играч отправи чудесен удар в близкия ъгъл 0:1.

Само 3' по-късно Серхио Агуеро можеше да удвои. Аржентинецът получи шанс да обстрелва противниковата врата и го направи, но топката срещна страничната греда на Де Хеа и излезе в аут.

Хосеп Гуардиола даде шанс на Лерой Сане, като германският национал се появи на терена на мястото на Фернандиньо в началото на втората част. Именно Сане удвои аванса на шампионите в 66', когато завърши атака на своя тим. Той стреля в тялото на Де Хеа, който за пореден път разочарова с изявата си и допусна ново попадение в мрежата си - 0:2.

След допуснатния гол Оле Гунар Солскяер се реши на по-офанзивна промяна, като Андреас Перейра бе заменен от Ромелу Лукаку.

Преди мача

От 22:00 часа днес на стадион "Олд Трафорд" Манчестър Юнайтед посреща шампиона Манчестър Сити. Срещата е от изключително важно значение за двата тима, като точно това кара феновете да вярват, че драмата на "Театъра на мечтите" ще е пълна.

Домакините излизат днес на първо място, за да се реваншират на феновете  си за последния мача от Премиършип, в който загубиха тежко от Евертън с 0:4. Освен това играчите на Оле Гунар Солскяер имат нужда от задължителни три точки, ако искат през следващия сезон да играят в Шампионска лига.

Задачата за шампионите също не е никак розова. Момчетата на Хосеп Гуардиола отпаднаха от Шампионска лига и вече силите им са насочени към първенството на Острова. Към момента "гражданите" изостават с две точки от лидера Ливърпул, който обаче има мач по-малко. При победа днес Манчестър Сити ще излезе на върха с точка пред мърсисайдци, което значи, че победи в оставащите срещи до края на първенството, ще донесат втора поредна титла за тима от "Етихад".

СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Йънг, Фред, Перейра, Погба, Лингард, Рашфорд

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Компани, Лапорт, Зинченко, Гюндоган, Фернандиньо, Давид Силва, Бернардо Силва, Стърлинг, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички