Манчестър Юнайтед трябваше да трепери, но измъкна трите точки с човек по-малко от Кристъл Палас (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед трябваше да трепери, но измъкна трите точки с човек по-малко от Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3393 0

Манчестър Юнайтед победи Кристъл Палас у дома на "Олд Трафорд" с 2:1 в мач от Висшата лига. Домакините трябваше да изстрадат победата си, тъй като в последните 20 минути играха с човек по-малко.

Срещата започна страхотно за момчетата на Тен Хаг. Още в 7-ата минута Бруно Фернандеш откри, след като се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Уил Хюз. Доминацията на "дяволите" продължи до края на първата част, но до втори гол не се стигна.

През второто полувреме "дяволите" продължиха да доминират и стигнаха до втори гол, който бе дело на Маркъс Рашфорд в 63'. 7 минути по-късно обаче се стигна до меле на тъч линията и след намеса на ВАР Каземиро бе изгонен за нанасяне на удар без топка. 

Кристъл Палас успя да се възползва от численото си предимство и върна един гол в 76' дело на Джефри Шлуп. Лондончани се хвърлиха в предни позиции, но защитата на Юнайтед удържа и отборът се поздрави с трите точки.

"Дяволите" вече са трети с актив от 42 точки, а Патрик Виейра и компания са на 12-ата позиция с 24 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по чудесен начин на домакините. Юнайтед организира нападение, а след центриране топката уцели високо вдигнатата ръка на Уил Хюз и след намеса на ВАР бе отсъдена дузпа. Зад точката на дузпата застана Бруно Фернандеш и не сгреши. 1:0 за Юнайтед. Силните минути за "дяволите" продължиха. В 13-ата минута Ваут Вегхорст се превърна в адресат на подаване от корнер, но опасният му удар с глава бе спасен от Рене Гуаита.

Юнайтед продължи с доминацията си и владееше инициативата. Момчетата на Тен Хаг разиграваха спокойно в противниковата половина, а в 27-ата минута Маркъс Рашфорд се втурна към остра топка в наказателното поле, но Гуаита реагира подобаващо и опази вратата си от втори гол.

В 36-ата минута Фред получи хубава топка в наказателното поле. Бразилецът успя да нанесе удар, но той мина до лявата греда. В заключителните минути на полувремето се видя раздвижване в играта на Палас. Юнайтед обаче стоеше много добре дефанзивно и не оставяше своя съперник да стигне до по-сериозна ситуация пред Давид Де Хеа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Доминацията на Юнайтед продължи и с началото на втората част. Момчетата на Тен Хаг продължиха да търсят втория гол. Най-близо до него бе Маркъс Рашфорд в 56-ата минута, когато преодоля противник и стреля, но топката мина над гредата.

В крайна сметка, Рашфорд записа името си сред голмайсторите. В 63' резервата Алехандро Гарначо раздвижи играта на "дяволите" и с хубава топка намери Люк Шоу, той пък я прати веднага в наказателното поле на Палас, а там Рашфорд с лекота покачи на 2:0. Малко след гола на британеца се стигна до сериозно меле на тъча. Стигна се до сблъсък между играчите, а от това си изпати най-много Каземиро, на когото му бе показан директен червен картон след намеса на ВАР.

Палас вдигна оборотите след червения картон. Първо, Давид Де Хеа отстрани страхотен удар с глава на Марк Гехи. При последвалия корнер обаче Дукуре опита удар, но топката се озова в съотборника му Джефри Шлуп, който от близка дистанция нямаше как да пропусне и намали преднината на Юнайтед до 2:1.

Юнайтед се затвори категорично в последните минути, а Ерик тен Хаг дори вкара в игра още централни защитници в лицето на Хари Магуайър и Виктор Линдельоф. Това сякаш помогна доста на "дяволите", които успяха да удържат настъпленията на лондончани.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Шоу, Фернанес, Каземиро, Фред, Антони, Вегхорст, Рашфорд

Кристал Палас: Гуаита, Клайн, Ричардс, Гехи, Мичъл, Дьокуре, Хюз, Аю, Олайз, Шлуп, Eдуард

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Юнайтед показва страхотен възход след пристигането на Ерик тен Хаг начело на отбора. Нидерландският специалист преобрази английския гранд и отново го направи фактор в подреждането в горната част на класирането във Висшата лига. Към момента тимът заема 4-ата позиция в таблицата с актив от 39 точки, който е равен с този на третия Нюкасъл. 

Кристъл Палас от своя страна не блести, но и е далеч от дънещите се отбори от своя ранг като Уест Хям, Евертън и Саутхямптън. "Орлите" се намират на 12-о място с 24 пункта и евентуална победа не би променила това.

Последната среща между тези два съперника се състоя съвсем скоро - на 18-и януари тази година. Тя отново бе от Висшата лига и завърши при равенство 1:1, което прекъсна победната серия от 5 успехи на тима, воден от Тен Хаг във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички