Чиста футболна епопея: Манчестър Юнайтед се разправи с Арсенал на „Олд Трафорд”


Чиста футболна епопея: Манчестър Юнайтед се разправи с Арсенал на „Олд Трафорд”
Снимка: Gulliver/GettyImages

8108 0

Манчестър Юнайтед записа страхотна победа, надделявайки над Арсенал в последния мач от 14-ия кръг в английския футболен елит. Срещата премина през куп обрати и качествени неща, показани от двата отбора, а Емил Смит Роу даде аванс на лондончани със спорно попадение в 14-ата минута след безумие от Фред.

Бруно Фернандеш обаче изравни резултата за „червените дяволи” минута преди края на първата част, а Кристиано Роналдо стори пълния обрат в 52-ата минута, за да може минути по-късно Мартин Йодегоор да изравни резултата.

Именно грешка обаче от Йодегоор, който фаулира Фред за дузпа, бе наказана от Роналдо, който вкара гол №800 и №801 в кариерата си като професионален футболист.

Успехът пред погледа на новия временен мениджър на отбора – Ралф Рангник, издигна Ман Юнайтед до седмото място, а тимът вече има 21 точки в своя актив. Арсенал остана пети с две повече.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Лондон можеха да открият резултата след само две минути игра, но удар с глава на Бен Уайт след корнер бе избит от бранителите на Манчестър Юнайтед току преди голлинията на "червените дяволи".

Арсенал продължи да натиска съперника си и отбеляза гол в 13-ата минута. Магуайър изчисти от корнер, а Смит Роу стреля и вкара в опразнената врата. Тя бе такава, тъй като Фред настъпи Давид Де Хеа, който лежеше на терена и реферът Мартин Аткинсън спря играта току преди Смит Роу отправи своя изстрел и именно заради невъзможността на испанеца да играе с топката голът първоначално бе отменен. 

ВАР преразгледа ситуацията и коригира решението на Аткинсън, след като именно съотборникът на Де Хеа в Юнайтед - Фред, фаулира Де Хеа, а Смит Роу не е длъжен да спре играта.

Кристиано Роналдо веднага опита да изравни резултата, след като проби отляво по нападението на домакините, но ударът на звездата на Ман Юнайтед бе прекалено слаб, за да затрудни Аарън Рамсдейл.

Ман Юнайтед заигра по-уверено и изравни резултата в 44-ата минута. Домакините разиграха добре топката отляво, а Фред върна назад с пета към Бруно Фернандеш, а португалецът с върха на обувката прати топката във вратата на Рамсдейл - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Арсенал бе много близо отново да поведе в резултата на старта на втората част, когато Габриел отправи удар с глава след пореден ъглов удар, но Де Хеа с дясната си ръка спря пътя на топката към вратата на "червените дяволи".

В ответната атака "червените дяволи" бяха също много близо до своя втори гол в срещата, когато Кристиано Роналдо отправи много опасен удар към лондонската врата, но Рамсдейл се справи блестящо, по подобие на испанския си колега на другата врата.

В 52-ата минута дойде моментът, в който Кристиано Роналдо вкара своя гол №800 в кариерата си. Арсенал допусна много груба грешка чрез Габриел и Смит Роу при дълга топка от Магуайър, а Рашфорд бе изведен вдясно. Англичанинът пусна успореден пас за Роналдо, който с остър изстрел матира Арсенал - 2:1.

Отговорът на Арсенал бе мигновен, след като Габриел Мартинели получи вдясно по нападението на своите и подаде по земя за Мартин Йодегоор. Норвежкият плеймейкър на столичани стреля, а Обамеянг пречеше на Де Хеа да се намеси по-качествено и топката влезе за втори път във вратата на "червените дяволи" - 2:2.

В 65-ата минута Бен Уайт изрита силно топката напред, а тя стигна до Обамеянг, който не можеше да бъде стигнат от Алекс Телеш. Габонецът шутира силно, ала Де Хеа парира удара му. Три след това домакините получиха дузпа, след като Мартин Йодегоор направи циничен шпагат срещу Фред в наказателното поле на Арсенал, а реферът Аткинсън бе привикан от ВАР да преразгледа ситуацията, която в самото ѝ начало подмина. След проверката опитният арбитър посочи бялата точка, а зад топката застасна Кристиано Роналдо.

Португалецът стреля безапелационно в средата на вратата и целият стадион, заедно с CR7, изкрещя неговото емблематично "Siuuu".

Дванадесет минути преди края на срещата Обамеянг получи някак топката вляво в полето на Юнайтед, а габонецът шутира сам срещу Де Хеа, но право в испанеца, който се намеси добре и спаси голям шанс за "артилеристите".

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа – Линдельоф, Магуайър, Роналдо, Рашфорд, Фред, Б. Фернандеш, Далот, Санчо, Алекс Телеш, МакТомини

АРСЕНАЛ: Рамсдейл – Томиасу, Уайт, Габриел, Тавареш, Елнени, Партей, Мартинели, Йодегаард, Смит Роу, Обамеянг

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАН ЮНАЙТЕД – АРСЕНАЛ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Аут за „червените дяволи” от двубоя са Единсон Кавани, Пол Погба и Рафаел Варан поради различни контузии, докато Микел Артета няма да може да разчита на Сеад Колашинац и Гранит Джака.

Любопитно ще е да се разбере дали Пиер-Емерик Обамеянг ще може да се разпише в трети пореден мач като гост на Юнайтед, с което ще влезе в историята на Арсенал като първият футболист, сторил това нещо.

Лоша статистика обаче пред Микел Артета за това е фактът, че тимът от северен Лондон не може да вкара гол в четири от последните си шест мача в Премиър лийг, като само Норич Сити има по-малко вкарани голове от „артилеристите” в този показател.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички