Звучен шамар за Манчестър Юнайтед! Най-слабият отбор във Висшата лига превзе "Олд Трафорд"


Звучен шамар за Манчестър Юнайтед! Най-слабият отбор във Висшата лига превзе "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

4162 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед претърпя шокираща загуба от последния Шефилд Юнайтед с 1:2 като домакин в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. "Остриетата" превзеха "Олд Трафорд" с голове на Кийн Брайън и Оливър Бърк, докато Хари Магуайър вкара попадението за "дяволите".

В 12-ата минута Арън Уан-Бисака намери Маркъс Рашфорд на добра позиция за стрелба, но нападателят не уцели вратата. Пет минути по-късно Били Шарп можеше да вкара на Юнайтед, но Давид де Хеа спаси. В средата на полувремето Шефилд все пак откри резултата, след като Кийн Брайън вкара с глава - 0:1!

В 30' гол на Юнайтед бе отменен заради нарушение в атака. В началото на втората част Мейсън Грийнууд беше много близо до изравнителен гол, но не намери очертанията на вратата. В средата на полувремето Юнайтед все пак стигна до попадение. След центриране на Алекс Телеш от корнер Хари Магуайър успя да засече във вратата на гостите - 1:1!

В 74-ата минута обаче Шефилд отново си върна преднината в резултата. Появилият се като резерва само преди четири минути Оливър Бърк успя да прати топката в мрежата на домакините за втори път в срещата - 1:2!

В последните минути Юнайтед така и не успя да създаде достатъчно чисто положение пред вратата на Шефилд и загуби двубоя. Това е едва четвърта загуба за Юнайтед във Висшата лига през сезона, но тя им коства първото място. "Дяволите" остават на втора позиция с 40 пункта - на точка зад лидера Манчестър Сити, който е с мач по-малко.

Шефилд пък записа едва втората си победа през сезона и вече има 8 точки в актива си - на три пункта от предпоследното място. Друг кандидат за титлата - Лестър, също допусна грешка, завършвайки наравно 1:1 с Евертън като гост. "Лисиците" са трети с 39 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед водеше подреждането във Висшата лига до вторник вечерта, когато бе задминат от своите съграждани от Манчестър Сити, които разгромиха Уест Бромич с 0:5. "Дяволите" имат възможност отново да си върнат първото място, но само ако победят Шефилд.

Юнайтед е с 40 пункта, докато Сити е с 41. Шефилд пък е най-зле представящият се отбор в елита на Англия и заема последното 20-о място с едва 5 спечелени точки през първия полусезон. Джоунс, Рохо и Уилямс не са на разположение на Оле Гунар Солскяер, докато в Шефилд няма да могат да разчитат на Берге, Игън, МакБърни, О'Конъл, Осбърн и Робинсън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Туанзебе, Телеш, Матич, Погба, Бруно, Грийнууд, Марсиал, Рашфорд

Шефилд: Рамсдейл, Ампаду, Ягиелка, Башам, Брайън, Бълдок, Флек, Норууд, Лундстрам, Шарп, МакГолдрик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички