Ливърпул унищожи Манчестър Юнайтед за исторически разгром на "Олд Трафорд"!


Ливърпул унищожи Манчестър Юнайтед за исторически разгром на "Олд Трафорд"!
Снимка: Getty Images

9546 0

Отборът на Ливърпул постигна една от най-великите си победи над Манчестър Юнайтед, след като ги разгроми с 0:5 на "Олд Трафорд" в голямото дерби от деветия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци тотално надиграха своя съперник, като им вкараха четири гола само до почивката - резултат, с който Юнайтед никога досега не бе изоставал на полувреме в Премиър лийг.

Двубоят започна кошмарно за домакините, които само за 13 минути вече изоставаха с две попадения, реализирани от Наби Кейта и Диого Жота. До края на полувремето Мохамед Салах реализира още две попадения във вратата на "дяволите", които бяха неузнаваеми в отбрана. В края на полувремето Кристиано Роналдо си изпусна нервите и....

Двубоят започна кошмарно за домакините, които само за 13 минути вече изоставаха с две попадения, реализирани от Наби Кейта и Диого Жота. До края на полувремето Мохамед Салах реализира още две попадения във вратата на "дяволите", които бяха неузнаваеми в отбрана. Малко преди втория гол на Салах Кристиано Роналдо си изпусна нервите и нарита противников играч, но съдията му показа само жълт картон.

След почивката Ливърпул стигна до още едно попадение. В 50-ата минута Мохамед Салах оформи своя хеттрик. Три минути по-късно Роналдо вкара топката в мрежата на Алисон, но попадението бе отменено поради засада. Малко след това влезлият като резерва Пол Погба влезе безумно в краката на Наби Кейта, с което контузи халфа на Ливърпул и получи директен червен картон.

В оставащия половин час Ливърпул не се хвърли в атака, макар и да имаше възможност да направи победата си още по-убедителна. Манчестър Юнайтед доиграваше срещата предимно в отбрана, като единственото по-сериозно положение в атака дойде в заключителните минути, когато Единсон Кавани направи голям пропуск и уцели гредата.

С победата Ливърпул се изкачи до второто място във Висшата лига с 21 точки - с една по-малко от лидера Челси. Това бе шеста победа за мърсисайдци от началото на кампанията, като тимът е без поражение. Юнайтед пък записа трета загуба през сезона и заема седмо място с 14 пункта. А ето как се разви срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра Манчестър Юнайтед пропиля страхотен шанс за гол. Защитата на Ливърпул беше изтеглена напред, което позволи на "дяволите" да ги хване в крачка на контраатака. Домакините атакуваха през левия фланг, откъдето дойде извеждащо подаване в коридор. Топката беше бързо пренесена към Бруно Фернандеш, който беше оставен сам в наказателното поле, но ударът му бе твърде неточен.

Минуто по-късно играта вече бе изнесена пред другата врата, а топката се озова в мрежата на Юнайтед. Брилянтен извеждащ пас намери Мохамед Салах, който успя да се измъкне зад отбраната на "дяволите". Египтянинът подаде към Наби Кейта, който излезе сам срещу вратаря и реализира - 0:1! Минута по-късно и Роберто Фирмино се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но Де Хеа спаси.

След 13 минути игра на "Олд Трафорд" Ливърпул вече водеше с два гола. Топката се придвижи към десния фланг, където Трент Александър-Арнолд пое и центрира остро в наказателното поле. Диого Жота скочи на шпагат, за да засече подаването на крайния бранител и да прати топката в мрежата на Де Хеа за втори път - 0:2!

В 22' Юнайтед организира продължителна атака към вратата на Ливърпул, в която притиснаха съперника си. Офанзивата на "дяволите" завърши с опасен удар на Люк Шоу, който профуча встрани от лявата греда. Десет минути по-късно Рашфорд направи груба грешка, връщайки топката много назад, с което на практика изведе Салах сам срещу Де Хеа. Испанският страж обаче спаси удара на египтянина.

В 38-ата минута Ливърпул стигна и до трето попадение. Мърсисайдци разиграваха топката близо 2 минути, за да стигнат до гола. "Дяволите" пък за пореден път показаха лоша организация в отбрана, допускайки тима на Юрген Клоп да пробие с лекота до наказателното им поле. Там Мохамед Салах опита удар, който бе блокиран, но топката се озова в Наби Кейта. Халфът беше сам в наказателното поле и подаде отново към Салах, който от непосредствена близост до вратата реализира - 0:3!

В добавеното продължение на първата част се случиха няколко важни събития: първо Кристиано Роналдо си изпусна нервите край аутлинията и нарита няколко пъти Къртис Джоунс от Ливърпул. Главният арбитър му показа жълт картон, като останаха съмнения дали португалецът не трябваше да бъде изгонен. Малко след това в средата на терена Фред вдигна много опасно крака си срещу главата на Наби Кейта, за което съдията отново показа жълт картон. При последвалата атака Ливърпул стигна до гол, след като Жота намери Салах сам в пеналтерията, а египтянинът вкара - 0:4!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Ливърпул вкара пето попадение във вратата на Юнайтед. Джордан Хендерсън пусна брилянтен извеждащ пас за Мохамед Салах, който излезе сам срещу Давид де Хеа и нямаше проблем да оформи своя хеттрик - 0:5!

В 52-ата минута Манчестър Юнайтед вкара топката в мрежата на Ливърпул. Кристиано Роналдо получи хубав пас на границата на наказателното поле. Португалецът успя да си освободи пространство за удар и нанесе отличен изстрел в далечния ъгъл, който не остави шансове на Алисон Бекер. Попадението обаче бе отменено от ВАР поради засада.

В 55-ата минута Хари Магуайър фаулира Диого Жота, който нахлуваше сам срещу Де Хеа фронтално в наказателното поле. Съдията обаче му спести червения картон и му показа жълт картон. Три минути по-късно обаче играч на Юнайтед получи директен червен картон. Това бе Пол Погба, който влезе като резерва за "дяволите", но направи изключително необмислено влизане с бутонките напред в краката на Наби Кейта. Съдията първо му показа жълт картон, но след повторен преглед чрез ВАР отсъди червен картон. Кейта пък трябваше да бъде изнесен от игрището на носилка.

В 71-ата минута Трент Александър-Арнолд стреля много опасно, но Давид де Хеа спаси. В следващите минути двата отбора свалиха оборотите, като доиграваха срещата. Мърсисайдци решиха да не притискат 10-имата от Юнайтед, а с течение на времето се отпуснаха, което доведе до някои грешки. В 84-ата минута Скот Мактомини свали топката в наказателното поле за Единсон Кавани, който от два метра не успя да уцели вратата, а само гредата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английската класика Манчестър Юнайтед - Ливърпул отново е на дневен ред, а този път залогът е още по-голям, тъй като и двата отбора изглеждат способни да се борят за титлата във Висшата лига. "Червените дяволи", които са с един трофей повече от вечния си съперник (20 срещу 19), записаха няколко колебливи представяния от началото на новия сезон, но са изминали само осем мача и разликата до Ливърпул е 4 точки. Мърсисайдци пък са без загуба от началото на сезона, но направиха три равенства.

По-рано през седмицата и двата отбора записаха победи с по 3:2 в Шампионска лига, като Ливърпул се пребори с тима на Атлетико Мадрид като гост, докато Юнайтед трябваше да обръща Аталанта от 0:2 на "Олд Трафорд". Днешната среща отново ще се изиграе в "Театъра на мечтите", като "дяволите" ще разчитат на подкрепата на привържениците, за да нанесат първо поражение на Ливърпул от април насам, когато бе последната загуба на мърсисайдци (срещу Реал Мадрид в Шампионска лига).

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще иска да покаже на феновете и ръководството, че е точният човек за треньорския пост в клуба. Наставникът получи множество критики за представянето на отбора в последно време. За двубоя с Ливърпул обаче норвежецът има не малко кадрови проблеми: Рафаел Варан и Амад Диало не са на разположение, докато Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Фред са под въпрос. В тима на Юрген Клоп отсъстват Харви Елиът и Тиаго Алкантара, докато Дивок Ориги и Къртис Джоунс са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Магуайър, Уан-Бисака, Фред, Мактомини, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Роналдо

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Конате, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Хендерсън, Милнър, Кейта, Жота, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички