Манчестър Сити с категорична победа над Уест Хям във Висшата лига


Манчестър Сити с категорична победа над Уест Хям във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5023 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити тотално надигра Уест Хям и си заслужи победа с 2:0 в отложен мач от Висшата лига. "Небесносините" диктуваха събитията на терена през всичките 90 минути, като си позволиха и куп пропуски пред вратата на "чуковете", с които победата можеше да стане далеч по-изразителна.

Двете попадения в срещата отбелязаха Родри и Кевин Де Бройне, който изигра много силен мач за "гражданите". Така Манчестър Сити намали изоставането си от Ливърпул на 22 точки, като до края на сезона остават само 12 мача. Сити има преднина от четири точки пред третия Лестър преди директния сблъсък помежду им през уикенда. Уест Хям пък остава на 18-о място с 24 точки.

Първо полувреме

Още в шестата минута Манчестър Сити можеше да излезе напред в резултата. Давид Силва "разсече" отбраната на "чуковете" с великолепен пас в коридор, след който Габриел Жезус се озова сам срещу вратаря с топка в крака. Нападателят тръгна да залъгва стража, вместо да стреля директно, което го отдалечи от целта и не успя да вкара.

Малко по-късно Габриел Жезус направи нов фрапантен пропуск от чиста позиция за гол. В средата на полувремето пък Серхио Агуеро бе изведен зад гърба на отбраната, но бе задържан с ръце от противников футболист в наказателното поле. Страничният рефер обаче вдигна флаг за засада, заради което главният арбитър не спря играта. На повторенията се видя, че няма засада и можеше да има дузпа за "гражданите".

След половин час игра "небесносините" поведоха в резултата. Кевин Де Бройне предостави великолепно центриране от корнер, а Родри успя да забие топката с глава във вратата на Уест Хям - 1:0. В 39-ата минута Давид Силва се измъкна от опеката си, за да си освободи пространство за удар с глава след подаване на Бернардо. Изстрелът на испанеца обаче прелетя малко встрани от дясната греда.

Второ полувреме

Две минути след подновяването на играта включилият се в предни позиции Кайл Уокър пропиля великолепен шанс за "гражданите", допускайки грешка в завършващото си подаване. В 61-вата минута Бернардо Силва пропиля добра възможност, а само минута по-късно домакините удвоиха преднината си. Страхотна отборна игра на "небесносините" завърши с пронизващ удар на Кевин Де Бройне - 2:0.

Четири минути по-късно отново белгийският офанзивен футболист бе близо до гол, но Лукас Фабиански успя да осуети поредната атака на Манчестър Сити. В 72-рата минута Давид Силва падна на земята в наказателното поле на "чуковете", а играчите се затичаха към главния съдия в очакване да отсъди дузпа. Ситуацията обаче бе подмината.

Пет минути по-късно Габриел Жезус пропиля нова страхотна възможност за гол. Нападателят получи чудесно високо подаване, но ударът му не бе достатъчно добър, за да преодолее съпротивата на Фабиански.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Сити се представя много под зададеното ниво през този сезон и в последните 5 двубоя от всички турнири има 2 загуби и 1 равенство. "Гражданите" сами осъзнават, че шансовете им за запазване на титлата във Висшата лига се илюзиорни предвид чудовищното представяне на Ливърпул, но въпреки това не трябва да си позволяват отпускане и губене на точки. Пеп Гуардиола и компания бяха здраво раздрусани от УЕФА, след като бяха извадени от Шампионска лига за следващите два сезона.

Уест Хям се намира в зоната на изпадащите, заемайки 18-ото място. При победа обаче "чуковете" могат да се изстрелят с две места нагоре, изпреварвайки Астън Вила (който ще отиде в зоната на изпадащите) и Борнемут. Уест Хям няма победа във Висшата лига от първия ден на 2020-а година, когато надделя с 4:0 над Борнемут.

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Менди, Родри, Де Бройне, Д. Силва, Жезус, Б. Силва, Агуеро

Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Кросуел, Масуаку, Райс, Ноубъл, Сучек, Снодграс, Антонио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички