Манчестър Сити писа Отличен "6" на Нотингам Форест, Холанд отново блести с хеттрик


Манчестър Сити писа Отличен "6" на Нотингам Форест, Холанд отново блести с хеттрик
Снимка: Getty Images

4823 0

Манчестър Сити не изпита никакви проблеми и разказа играта на Нотингам Форест в мач от междинния кръг на Висшата лига. "Гражданите" се наложиха с 6:0 у дома на "Етихад", а звездата на вечерта бе Ерлинг Холанд, който се отчете с хеттрик в рамките на 38 минути.

Манчестър Сити наложи своята доминация още от първите секунди. "Гражданите" бяха безупречни и поведоха заслужено в 12-ата минута чрез Ерлинг Холанд. Десет минути по-късно, след карамбол в наказателното поле на Форест, топката се озова отново в норвежкия нападател, който просто я добави в опразнената врата за 2:0. В 38' пък Холанд оформи своя хеттрик, след като отново бе най-съобразителен в противниковото наказателно поле. Единственото по-сериозно положение за гостите дойде в 17' (при 1:0 за Сити), но ударът с глава на Ренан Лоди мина на милиметри от гредата на Едерсон.

Домакините не намалиха оборотите и след почивката. В 50' Жоао Кансело разпечата Дийн Хендерсън от 20 метра, покачвайки на 4:0. Хулиан Алварес също не пропусна да се разпише. Аржентинецът бе изведен сам срещу Хендерсън и от непосредствена близост не сгреши, отбелязвайки пето попадение за Манчестър Сити. Алварес бе човекът, който вкара и шестото попадение за Сити, разстрелвайки Хендерсън от наказателното поле. Нотингам продължи да изглежда безидеен през втората част и като че ли нямаше как да противодейства на брилянтната игра на шампионите.

На 3 септември (събота) Манчестър Сити пътува до Западен Мидландс, където ще гостува на Астън Вила в търсене на поредните три точки. Нотингам Форест пък ще приеме у дома другия новак в английския елит Борнемут.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Сити наложи своята доминация още от първите секунди на срещата. Домакините разиграваха със самочувствие и градяха своите атаки бавно и търпеливо. Още в шестата минута Хулиан Алварес получи ниска топка след центриране от корнер, но не успя да уцели вратата със своя удар, минута по-късно отново Алварес получи ново подаване и стреля, този път точно, но Дийн Хендерсън спаси и запази мрежата си суха. В 12-ата минута все пак домакините откриха резултата. Ерлинг Холанд получи чудесно центриране след корнер и с първото си докосване забоде топката във вратата на Нотингам. 1:0 за Сити

5 минути след гола на Сити - Форест можеше веднага да изравни. Ренан Лоди се измъкна от Бернардо Силва и засече центриране с глава в наказателното поле. Ударът на новото попълнение на гостите обаче мина на милиметри от страничния стълб. В 22' Холанд се разписа отново. Грешка на вратаря Дийн Хендерсън при изнасянето направи така, че топката да се озове в Ерлинг Холанд, норвежецът веднага намери Фил Фоудън, който се засуети, а кълбото му бе изчистено точно там, където се намира звездата на Сити, която просто трябваше да добави топката в опразнената врата. 2:0 за Сити.

В 30' Ерлинг Холанд получи центриране от фал и отклони кълбото с глава към Джон Стоунс. Защитникът вкара, но попадението не бе зачетено поради засада. В 38' Ерлинг Холанд оформи своя хеттрик. Норвежецът отново се оказа най-съобразителен в малкото наказателно поле на Форест и добави с глава топката, правейки резлутата 3:0 за Сити. В 44-ата минута пък Хулиан Алварес се освободи и нанесе удар от границата на наказателното поле, но шутът му нацели страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха втората част подобаващо. Жоао Кансело си пробва късмета от близо двадесет метра и успя да вкара едно красиво попадение в 50-ата минута - 4:0 за Сити. След четвъртото попадение на "гражданите" последваха минути, в които Форест живна. Гостите дори успяха да пренесат топката за няколко минути в полето на домакините и макар и леко - да застрашат вратата на Едерсон.

След добре развила се атака на "гражданите" - Хулиан Алварес, бе изведен очи в очи с Дийн Хендерсън. Аржентинецът не се поколеба и забоде топката за пети път във вратата на британеца - 5:0 за Сити. В 69' големият герой на вечерта - Ерлинг Холанд бе заменен от Кевин Де Бройне и получи бурни овации при напускането си на терена. В 71' Рияд Марез бе намерен по страхотен начин от Илкай Гюндоган, който го изведе един на един срещу стража на Форест, алжирецът обаче не намери очертанията на вратата на противника с удара си. 

В 87' Хулиан Алварес вкара своя втори гол, след като простреля Дийн Хендерсън от наказателното поле. Само пък минута след това Де Бройне бе изведен от аржентинеца, но не успя да реализира седмо попадение за Сити.

Стартови състави:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Фоудън, Бернардо Силва, Алварес, Холанд

НОТИНГАМ: Хендерсън, Уоръл, Маккена, Куяте, Уилямс, Фройлер, О'Брайън, Йеитс, Лоди, Гибс-Уайт, Джонсън

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Сити влиза като абсолютния фаворит в днешната среща. Шампионът постигна страхотна победа над Кристъл Палас през уикенда, обръщайки изоставане от 0:2 до 4:2, благодарени на хеттрик на новото попълнение Ерлинг Холанд.

От другата страна пък е Нотингам Форест, който допусна загуба от Tотнъм с 0:2 в неделя, а сега е готов да даде всичко от себе си и да вземе каквото може от шампиона в неговия дом.

Муса Ниакате, Орел Мангала и Орел Ричардс са контузени от състава на Нотингам и ще пропуснат срещата тази вечер за отбора на гостите. Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузения Аймерик Лапорт, а под въпрос са много важни негови футболисти като Джак Грийлиш, Калвин Филипс и Нейтън Аке.

Срещата ще се ръководи от елитния рефер Пол Тиърни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички