Извънземен Сити писа отличен 6 на Юнайтед в дербито на Манчестър (ВИДЕО)


Извънземен Сити писа отличен 6 на Юнайтед в дербито на Манчестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5742 0

Манчестър Сити разнищи Манчестър Юнайтед с извънземното 6:3 в дербито на кръга във Висшата лига. Исторически два хеттрика на Ерлинг Холанд и Фил Фоудън не позволиха на изключително слабата игра на "червените дяволи" да имат претенции в срещата. 

Освен трите попадения, норвежкият нападател на домакините се отчете и с две асистенции. Фоудън откри още в 8', а до края на полувремето и двамата с Холанд имаха по две попадения.

След подновяването на играта през второто полувреме, футболистите на Гуардиола продължиха да се вихрят, но преди това Антони отбеляза изключително красив гол за Юнайтед. 

Малко след това в 64' и 73' Холанд и Фоудън оформиха хеттриците си. Мениджърът на Сити направи 4 промени наведнъж и даде възможност на млади играчи да усетят атмосферата на дербито на Манчестър. Това позволи на Юнайтед да направи няколко атаки, като Рашфорд и Марсиал от дузпа оформиха крайното 6:3.

С победата си Манчестър Сити се върна на втората позиция, само точка зад Арсенал, а Юнайтед е с 12 пункта на 6 място в класирането на Висшата лига. 

* Всичките 9 гола може да видите в развоя на срещата по минути!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" започнаха натиска си още в първите секунди, като дори успяха да изкарат жълт картон на Диего Далот. След това последваха няколко опасни изтрела към Де Хеа от Ерлинг Холанд, Кевин де Бройне и Силва, но стражът се справи.

ГОЛ! Фил Фоудън изведе Сити напред още в 8' на срещата. Крилото получи възхитителен пас в наказателното поле и изтреля топката под напречната греда.

В 17' спорно връщане към Едерсон можеше да даде шанс на "червените дяволи" да направи нещо по-опасно, но защитата на домакините се справи и мрежата им остана суха. Само минута по-късно Сити оцели греда след пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле чрез капитанът Гюндоган. Фоудън отново имаше шанс за попадение, след като засече центриране и намери пространство за удар, но топката премина в страни от лявата греда. 

ГОЛ! Рафаел Варан изкълчи глезена си след като саможертвено блокира удар на Фоудън, след което при изпълнение на корнера Ерлинг Холанд скочи най-високо и абсолютно необезпокояван вкара за "гражданите" в 34'. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Само 4 минути по-късно отново Кевин де Бойне асистира на Холанд, а той с прецизен удар отбеляза втория си гол в долния ляв ъгъл на вратата. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Втори гол за Фил Фоудън в срещата, този път крилото засече асистенция на Ерлинг Холанд в 44'.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част започна с по-ниски темпове от страна на Сити, а Тен Хаг прибегна до смяна, като Люк Шоу замени Тирел Маласия. 

ГОЛ! Антони овладя топката и шутира силно от дистанция. Това беше най-доброто, което можеше да направи, тъй като опитът му намери пътя до вътрешната страна на лявата греда в 56'.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Ерлинг Холанд оформи своя хеттрик в срещата в 65' на двубоя. Попадението бе разглеждано от VAR за засада, но в край на сметка бе признато. Норвежецът засече добро подаване на Серхио Мартин и отбеляза в центъра на вратата.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Втора асистенция на Холанд помогна на Фил Фоудън да оформи и своя хеттрик в срещата. Изящен удар в левия ъгъл направи резултата 6:1 в полза на Сити в 74'.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Рашфорд вкара второ попадение за Юнайтед в срещата в 84'. Нападателят стигна до отбита топка в наказателното поле и стреля с глава. Топката попадна в средата на вратата.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Антони Марсиал отбеляза от дузпа в първата минута на добавеното време.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканди, Аке, Кансело, Гюндоган, Де Бройне, Силва, Фоудън, Грийлиш, Холанд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Мартинес, Варан, Маласия, Ериксен, Фернандеш, Мактомини, Санчо, Рашфорд, Антони

ПРЕДИ МАЧА

След вчерашната победа на Арсенал над Тотнъм, Манчестър Сити загуби шанс след 9-ия кръг да оглави върха. Днес подопечните на Хосеп Гуардиола ще се постараят да не пускат "топчиите" да дръпнат твърде много пред тях в класирането.

"Червените дяволи" са в серия от 4 поредни победи в първенството, включително успех срещу лидера. Тимът на Ерик тен Хаг успя да се възстанови след много лошото начало на сезона в Англия за тях. Въпреки това, на нидерландеца му предстои още много работа.

Тен Хаг познава доста добре Гуардиола и методите му на работа от съвместното им сътрудничество в Байерн Мюнхен. Той знае какво да очаква от испанския майстор, но въпросът е дали играчите му ще успеят да претворят идеите му на терена срещу толкова силния противник.

Манчестър Юнайтед ще бъде без Магуайър, а градският им съперник не може да разчита на Стоунс и Калвин Филипс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички