Рашфорд и Марсиал съвсем отдалечиха Сити от титлата, Юнайтед ликува в дербито на Манчестър


Рашфорд и Марсиал съвсем отдалечиха Сити от титлата, Юнайтед ликува в дербито на Манчестър
Снимка: Getty Images/Gulliver

5388 0

Манчестър Юнайтед усложни още повече задачата на градския си съперник Манчестър Сити за трета поредна титла във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха с 1:2 на Етихад, като точни бяха Рашфорд и Марсиал през първата част. Отаменди вкара за "гражданите" в 85', но това не бе достатъчно, за да помогне и да се стигне поне до точка. По този начин отборът на Хосеп Гуардиола изостава на 14 точки от Ливърпул, който е на върха с 46 точки. Юнайтед е на пето място с 24 точки, 8 по-малко от градския си съперник.

Срещата започна още от 1' на много високи обороти, като и двата отбора се хвърлиха в атака. Малко след първия съдийски сигнал Даниел Джеймс получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля незабавно. Топката беше отправена към десния ъгъл, но Едерсон демонстрира уменията си и спаси.

В 8' Кевин де Бройне влезе в наказателното поле и трябваше само да преодолее само вратаря, но шутира на сантиметри встрани от лявата греда. В ответната атака пък Джеси Лингард се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по трева по посока на десния ъгъл. Едерсон обаче отново внимаваше и го отрази с добро спасяване. В 14' домакините поискаха дузпа заради игра с ръка, но сигнал не последва, тъй като ударът бе след рикошет.

До дузпа, само че за "червените дяволи", се стигна в 21', заради фаул на Бернардо Силва срещу Рашфорд. Сигнал не последва веднага, като потвърждението дойде след намесата на ВАР. Зад топката застана Рашфорд, който не сгреши и изведе тима си напред. След попадението Юнайтед погледна още по-смело към вратата на Едерсон, като Рашфорд два пъти бе много близо до втори гол. 

Първо засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар. Той обаче бе леко неточен, встрани от дясната греда. В 27' отскочила топка беше незабавно овладяна от Маркъс Рашфорд, който стреля от границата на наказателното поле с премерен удар, но срещна напречната греда. Две минути след това натискът на гостите даде резултата и Марсиал се възползва от подаване на Джеймс за 0:2.

След това попадение определено играта на терена се поуспокои, а след първите 30 минути Сити нямаше нито един точен отправен удар. В 38' Кевин де Бройне завъртя топката в наказателното поле, а Габриел Жезуш изпревари пазача си, но силният му удар с глава премина леко встрани от лявата греда. В края на полувремето "гражданите" отново имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Фред, но сигнал не последва. Преценката изглежда е била, че ръката му е била прилепена до тялото.

 

Доста спокойно стартира второто полувреме, като първата опасност бе в 55'. Кевин де Бройне се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. Със сигурност Сити бе отборът, който владееше повече топката, но това не е никаква изненада, тъй като гостите разчитат предимно на контратаки.

В 64' Родри достигна до прецизно подаване, разсякло защитата и отправи добър удар от обещаваща позиция. Давид де Хеа обаче имаше видимост и се намеси спокойно, за да спаси удара, насочен към горния десен ъгъл.  Две минути след това Едерсон реагира блестящо, за да откаже Джеси Лингард , който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към левия ъгъл.

5 минути преди края отборът на Гуардиола успя да се върне в двубоя. Николас Отаменди скочи и се пребори за топката от ъглов удар и успя да отбележи за 1:2. Намесата на Де Хеа обаче също не бе особено добра. Две минути след това небесно-сините можеше да вкарат и изравнителен гол. Рияд Марез стреля към долния ляв ъгъл от наказателното поле, но Давид де Хеа този път прояви добър рефлекс. Макар домакините да търсеха до последната секуна изравнително попадение до такова така и не се стигна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Фернандиньо, Анхелино, Родри, Д. Силва, Де Бройне, Б. Силва, Стърлинг, Жезус

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Джеймс, Лингард, Рашфорд, Марсиал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Отборът на Хосеп Гуардиола е сочен като категоричен фаворит в двубоя, но има кадрови проблеми преди мача днес, тъй като няма да може да разчита на контузените Агуеро, Лапорт и Сане. "Червените дяволи" от своя страна ще бъдат единствено без Погба, но всички други играчи са на линия на Оле Гунар Солскяер. Французинът страда от травма в глезена и е аут най-вероятно до края на тази календарна година.

Дербито на града ще бъде за първи път под ръководството на Солскяер, който той води на „Етихад”, след като замени Жозе Моуриньо преди 12 месеца. Единственият мач, който отборът му игра под негово ръководство срещу Ман Сити бе загубен с 0:2 на „Олд Трафорд” през април. Сити е на цели 11 точки от върха и успехът днес ще запази и малките шансове на "гражданите" да се борят за защита на титлата, докато Юнайтед има нужда от точки, за да може макар и трудно да пробие в топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички