Лестър победи Манчестър Сити с 5:2, след като получи три дузпи


Лестър победи Манчестър Сити с 5:2, след като получи три дузпи
Снимка: Getty Images/Guliver

3780 0

Отборът на Лестър изненадващо надделя с 4:2 като гост на Манчестър Сити в едно от дербитата на кръга в английската Висша лига. Така "лисиците" записаха 3-та победа от 3 мача, като безспорно тази е най-впечатляваща.

Всичко за футболистите на Пеп Гуардиола започна превъзходно, след като Рияд Марез реализира още в първите минути. Лестър обаче демонстрира убийствена ефективност и след хеттрик на Варди и фамозно изпълнение на Мадисън, тимът осъществи пълен обрат. Трябва да се отбележи, че два от головете на Варди бяха от дузпи, които той самият си спечели.

В края на двубоя Нейтън Аке вкара своя дебютен гол, след като засече центриране от ъглов удар, за да се стигне само минути по-късно до 3-та дузпа в мача, която вече бе реализирана от Тилеманс, тъй като Варди бе заменен.

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Аке, Гарсия, Менди, Родри, Фернандиньо, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Фодън

Лестър: Шмайхел, Кастан, Амарти, Союнджу, Еванс, Джъстин, Менди, Тилеманс, Прат, Барнс, Варди

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

4' - 1:0! Още в 4-ата минута Манчестър Сити поведе в резултата, а в ролята на голмайстор влезе Рияд Марез, който отбеляза срещу бившия си тим. Алжирецът намери по великолепен начин топката, след като тя бе избита от играч на Лестър след ъглов удар. Марез отбеляза с по-слабия си десен крак след мощен удар в горния десен ъгъл на вратата на Шмайхел.

В минутите след гола "гражданите" наложиха своя пълен контрол върху двубоя. С удари се отличиха Родри и Рахийм Стърлинг, но първият не уцели врататата, докато англичанинът стреля слабо и Шмайхел нямаше проблеми.

В 22-рата минута Лестър се справи с пресата на Сити и изнесе топката, а в крайна сметка двамата играчи на гостите останаха срещу двама на домакините. Барнс бе с топката, но при опита да преодолее противниковия защитник, тя бе избита в ъглов удар. Само 4 минути по-късно "лисиците" отново контраатакуваха, но накрая Джъстин опропасти усилията заради неточен пас.

В 35-ата минута Манчестър Сити стигна до втори гол, но той бе отменен. Кевин Де Бройне центрира по великолепен начин от пряк свободен удар, а Родри засече топката и я прати във вратата на Лестър. Ситуацията обаче бе нередовна и голът бе отменен заради засада.

Още в следващата атака Джейми Варди бе фаулиран от Уолкър в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Варди се нае с изпълнението и бе безпогрешен. 37' - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част играчите на Пеп Гуардиола започнаха по-активно. Въпреки това 8 минути след началото на полувремето Лестър осъществи пълен обрат. Кастан проби и подаде към Варди, който технично с петичка реализира. 54' - 1:2! 

58' - 1:3! Лестър продължава с убийствената си успеваемост, а Варди оформи своя хеттрик. Той си спечели нова дузпа, като този път Гарсия го фаулира. Изпълнението му бе силно по земя в левия ъгъл на Едерсон, който позна ъгъла, но не съумя да отрази.

В 64-ата минута Манчестър Сити бе близо до намали своя пасив, но появилият се като резерва младок Делап нацели напречната греда след слаб и параболичен изстрел с глава.

77' - 1:4! Какво попадение само на Джеймс Мадисън. Той получи на границата на наказателното поле и с прецизен и техничен удар се разписа, като не остави шансове на Едерсън.

84' - 2:4! Новото попълнение в защитата на Сити Нейтън Аке засече центриране от ъглов удар, за да върне надеждите на своя тим за нещо повече от загуба.

Само секунди по-късно главният съдия отсъди 3-та дузпа за Лестър, като този път Менди фаулира Мадисън. Тилеманс се нае с изпълнението и прати Едерсон в грешния ъгъл, за да направи резултата 2:5 в 88'!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Сити започна по-късно своята кампания във Висшата лига, след като получи допълнителна почивка поради участието си в Шампионска лига през миналия сезон. Така "гражданите" излизат за втория си двубой, след като преди дни се справиха с Уулвърхемптън с 3:1.

Този мач се очертава да бъде далеч по-успорван поради по-високата класа на съперника. Лестър остана извън груповата фаза на Шампионска лига през тази година, след като завърши миналата кампания слабо и изтърва третата (а впоследствие и четвъртата) си позиция.

"Лисиците" са решени този сезон това да не се случва и започнаха обещаващо - с 2 победи. Лестър победи първо Уест Бромич (3:0) и след това Бърнли (4:2) и е с голова разлика 7:2. Все пак, последният двубой за момчетата на Брендан Роджърс бе загуба от Арсенал с 0:2 преди 4 дни в мач за Купата на Лигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички