Манчестър Сити стана шампион за осми път по невероятен начин!


Манчестър Сити стана шампион за осми път по невероятен начин!
Снимка: GettyImages

6629 0

Манчестър Сити направи мечтан обрат над Астън Вила и стана шампион на Англия за осми път. "Гражданите" стигнаха до успеха, след като изоставаха с 0:2, но обърнаха до 3:2 в рамките на едва 6 минути, а германецът Илкай Гюндоган влезе от скамейката за да се разпише на два пъти. Ако "небесносините" не бяха победили, щяха да изгубят борбата за титлата, тъй като Ливърпул победи Уулвърхямптън с 3:1!

Домакините бяха по-настоятелният тим през цялото време, но на почивката изоставаха с 0:1, след като Мати Кеш откри резултата в 37-ата минута. "Небесносините" не успяваха да отправят точен удар до втората част, когато излязоха крайно мотивирани да напомнят за огромната си класа. 

Шоуто на "Етихад" започна с появата на Илкай Гюндоган в 68', което беше секунди преди второто попадение на гостите, дело на Фелипе Коутиньо. Германецът ще остане в историята на клуба, след като го направи шампион на Острова. Той бе точен в 76-ата и 81-ата минута, а преди това Родри се разписа за 2:2 в 78'.

Манчестър Сити спечели Висшата лига с една точка пред прекия си конкурент Ливърпул - 93 т. Тимът успя да защити успеха си от миналата кампания, а в този двубой Кевин де Бройне доказа защо е "Играчът на сезона". Белгиецът успя да създаде куп положения и безспорно даде всичко от себе си през цялото време. 

Първо полувреме:

Препълнен "Етихад" очаква осма титла на "гражданите". Първият съдийски сигнал е даден, а домакините бият началния удар.

Срещата почва предпазливо и за двата отбора и си поделят притежанието на топката. Привържениците на "небесносините" се опитват да разконцентрират противниците си чрез освирквания, а това се отрази на Робин Олсен.

В 8-ата минута стражът беше на път да направи кошмарна грешка, след като се опита да изчисти топката към центъра на терена, но срещна пресиращия го Жезуш. Рикоширалото кълбо не успя да намери мрежата, а излезе в аут.

В следващата атака Коутиньо можеше да накаже Сити и да помогне на бившия си клуб Ливърпул, но опитът му не сполучи. Бразилецът се хвърли на плонж в наказателното поле в опит да засече центриране от десния фланг, но Фернандиньо изби подаването.

Гостите тотално изгубиха притежанието на топката след половин час игра, като домакините контролират играта през 73% от времето. Интересен е фактът, че за това време двата тима не успяха да уцелят противниковите си врати. "Гражданите" отправиха 5 опита за гол, докато 14-ият в класирането не успя да го направи нито веднъж.

Каква атака на Вила в 37-ата минута!! Тимът тръгна от своето поле през центъра, а Люка Дин центрира от левия фланг. Мати Кеш беше на правилното място и засече безпогрешно с глава. Играчът бе забравен от домакинската отбрана, а той я наказа безапелационно! 0:1!!

В оставащите 8 минути смълчаният "Етихад" успя да види първия точен удар на домакините, но и той бе крайно неубедителен. "Гражданите" оставят драмата за втората част, когато са задължени да вкарат две попадения. В противен случай е напълно възможно да загубят и битката в първенството. 

Второ полувреме:

Начало на втората част. Възпитаниците на Пеп Гуардиола се движат по много тънък лед, а това може да им изиграе много лоша шега. 

"Небесносините" започват агресивно и Де Бройне изпраща първи опит към вратата на Олсен, но минава над вратата.

Само за 6 минути домакините опитаха 3 пъти да реализират, но всичките положения минаха далеч от мрежата. Родри и Жезуш опитаха след белгиеца. 

В 54-ата минута кошмарът за Манчестър Сити можеше да се увеличи по две. Уоткинс се озова очи в очи с Едерсон, но нападателя не успя да намери вратата. Той спринтира от своята половина за да получи пас от Олсен на метри от противниковото наказателно поле. 

В 70-ата минута Коутиньо напомни за магията, с която е орисан. Бразилецът овладя пас от Уоткинс, който отклони нов извеждащ пас от вратаря Олсен. Бившият играч на Ливърпул излъга братинел на домакините и изпрати топката във вратата на сънародника си Едерсон! 0:2!!

"Гражданите" продължават да редят пропуск след пропуск, а Гуардиола е крайно отчаян от това, което вижда. Де Бройне участва във всяка атака и често именно той не успява да реализира.

В 76-ата минута Гюндоган се разписва за Манчестър Сити. Германецът се появи от скамейката в началото на втората част, а попадението реализира с глава. 1:2! 

Манчестър Сити го направи! Настоящите шампиони изравниха резултата за две минути, след като испанкият национал Родри реализира от дистанция!! 2:2!

Появилият се от резервната скамейка Гюндоган се разписва за втори път  в рамките на пет минути!!! Германецът засече ниско центриране и е на път да направи отбора си шампион! 3:2!!

Във времето между петото попадение в срещата и последния съдийски сигнал домакините успяха да запазят резултата, което им гарантира титлата. 

Феновете на Манчестър Сити нахлуха веднаха след края, а най-голямо внимание получи героят Гюндоган, който вероятно ще напусне отбора през лятото. Наставникът Пеп Гуардиола побърза да се прибере в съблекалните със сълзи на очите!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Лапорт, Фернандиньо, Стоунс, Силва, Родри, Де Бройне, Фодън, Марез, Жезуш

Астън Вила: Олсен, Дин, Мингс, Чембърс, Кеш, Рамзи, Луис, МакГин, Коутиньо, Буендия, Уоткинс

Преди мача:

Възпитаниците на Пеп Гуардиола излизат за задължителна победа срещу 14-ия в класирането, а преди мача се намират на първа позиция с точка пред втория Ливърпул. "Гражданите" са побеждавали днешния си съперник в последните 8 мача във всички турнири, а днес са тотален фаворит за спечелването на срещата и Висшата лига.

Феновете на "небесносините" обичат домакинствата на "Вила Парк", тъй като в последните 12 срещи играчите на клуба са вкарвали по поне 2 гола на съперника си. 

За домакините срещата пропуска Рубен Диаш, докато Стоунс, Менди и Уокър са под въпрос. Джерард няма да може да разчита на контузените Бейли, Хаус и Конса.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички