Ливърпул отвърна на обрата с обрат в голов трилър във Висшата лига


Ливърпул отвърна на обрата с обрат в голов трилър във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

43852 0

Отборът Ливърпул успя да победи Уест Хям с 3:2 в зрелищен мач от 27-мия кръг на английската Висша лига. Срещата на "Анфийлд" премина през няколко обрата, а гостите от Лондон имаха преднина в резултата до средата на втората част - преди да се превърнат в поредната жертва на "червените" през този сезон.

Още в първите десетина минути паднаха две попадения. Мърсисайдци стартираха на високи обороти и закономерно излязоха напред в резултата след гол с глава на Жоржиньо Вайналдум. Три минути по-късно Диоп изравни след корнер, за задържи "чуковете" в срещата.

Въпреки последвалия натиск на Ливърпул, до края на частта не паднаха повече голове. За сметка на това второто полувреме започна с гръм и трясък - Уест Хям вкара втори гол и направи рядко виждан обрат насред "Анфийлд". Пабло Форланс засече центриране в наказателното поле и не остави шансове на Алисон.

В следващите минути Ливърпул започна да атакува още по-бясно към вратата на столичани, за да дойде средата на полувремето, когато Анди Робъртсън подаде към Мохамед Салах, а ударът на египтянина затрудни Лукаш Фабиански, който пропусна топката между краката си.

В 81-вата минута Трент Александър-Арнолд записа втората си асистенция в мача, подавайки към Садио Мане на празна врата за 3:2. До края на срещата Мане прати кълбото още веднъж в мрежата на Уест Хям, но голът бе отменен след намесата на ВАР, а "чуковете" пропиляха няколко добри положения за изравняване на резултата.

По този начин Ливърпул постигна 18-а поредна победа във Висшата лига, което е изравнен рекорд с този на Манчестър Сити от 2017-а. "Червените" вече са със 79 точки - 22 повече от "небесносините", и изглеждат все по-близо до титлата на Острова. Уест Хям пък продължава битката за оцеляване, като е 18-ти с 24 пункта.

Първо полувреме

Ливърпул започна да атакува още от първата минута на двубоя, а това даде резултат в деветата минута. Трент Александър-Арнолд успя да предостави великолепно центриране, което бе засечено с глава от Жоржиньо Вайналдум право в мрежата на "чуковете - 1:0.

Сами три минути по-късно Уест Хям успя да стигне до изравняване на резултата с първото си добра ситуация пред вратата на Ливърпул. След центриране от корнер Иса Диоп успя да стреля с глава на близката греда и да изненада Алисон, който не успя да се намеси по най-добрия начин - 1:1.

В 16-ата минута Салах получи подаване на чиста позиция за стрелба, но ударът му бе отразен от Фабиански. В 31-вата минута Трент Александър-Арнолд получи пространство за стрелба от близко разстояние, но топката профуча на сантиметри от страничния стълб. В 39-ата минута Върджил ван Дайк достигна до центриране в пеналтерията, но ударът му с глава срещна напречния стълб.

Второ полувреме

Втората част започна повече от изненадващо. Уест Хям успя да се добере до пълен обрат на "Анфийлд", след като в 54-ата минута "чуковете" стигнаха до второ попадение в мрежата на Алисон. Топката бе центрирана в наказателното поле, а Пабло Форланс успя да засече с удар в далечния ъгъл, който наказа "червените" - 1:2.

В следващите минути момчетата на Юрген Клоп се втурнаха в атака и упражниха още по-голям натиск на своя съперник. В 62-рата минута Трент Александър-Арнолд успя да нанесе мощен удар, но Фабиански успя да спаси по брилянтен начин. 

В средата на полувремето Ливърпул успя да изравни. Анди Робъртсън се включи по левия фланг и стигна почти до аутлинията, преди да върне топката назад към Мохамед Салах. Египтянинът стреля по земя, а Фабиански допусна груба грешка и пропусна кълбото да мине под краката му - 2:2.

В 74-ата минута Ливърпул бе изключително близко до третия си гол в мача. Мохамед Салах стреля от непосредствена близост в наказателното поле, но Фабиански някак си успя да избие топката. Впоследствие Фирмино не успя да вкара, въпреки че нанесе удар с глава на сантиметри от голлинията.

Седем минути по-късно Ливърпул стигна до пълен обрат в срещата. Трент Александър-Арнолд успя да изпревари Фабиански в наказателното поле, за да подаде към Садио Мане, който прати топката с глава в мрежата на Уест Хям - 3:2. 

В 88-ата минута Александър-Арнолд отново получи пас в коридор и центрира към Мане, който прати топката в мрежата на "чуковете". След намесата на ВАР обаче бе установена засада на сенегалеца. Минута по-късно Уест Хям се оказа много близо до изравняването на резултата, но хората на Дейвид Мойс не се възползваха.

Преди срещата:

Ливърпул продължава да лети уверено към 19-тата си титла в английския шампионат, след като е начело с 76 пункта и води с 19 точки на втория Манчестър Сити, който е с мач повече. Мърсисайдци могат да си осигурят трофея още през март, ако задържат победната си серия.

Уест Хям от своя страна е принуден да се бори за своето оцеляване, като се намира на 18-о място с 24 пункта. В същото време "чуковете" трябваше да се изправят само преди пет дни срещу шампиона на страната Манчестър Сити на "Етихад", а сега гостуват и на друга крепост - "Анфийлд".

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

Уест Хям: Фабиански, Нгакиа, Диоп, Огбона, Кросуел, Райс, Ноубъл, Соучек, Снодграс, Андерсон, Антонио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички