Манчестър Сити се изправи след два нокдауна срещу Ливърпул и взе точка на "Анфийлд"


Манчестър Сити се изправи след два нокдауна срещу Ливърпул и взе точка на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

5849 0

Ливърпул не успя да победи Манчестър Сити след драматично равенство 2:2 на "Анфийлд" в дербито от 7-ия кръг в английската Висша лига. Мърсисайдци на два пъти повеждаха в резултата, но Сити успяваше да отвърне на удара, като в крайна сметка си заслужи точката, спечелена в едно от най-трудните им гостувания за сезона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Вдъхновени от мощната подкрепа по трибуните, Ливърпул тръгна агресивно в срещата, като атаките към вратата на Манчестър Сити валяха една след друга. Те обаче се увенчаваха с неуспех в последната третина, където "гражданите" бяха много дисциплинирани и не допуснаха да бъдат пробити от противниковите нападатели.

Постепенно Манчестър Сити изнесе играта по-напред. В 20-ата минута дойде и първото сериозно голово положение. След бърза контраатака Бернардо Силва изведе Фил Фодън в наказателното поле, където младокът се озова сам срещу вратаря Алисон. Стражът на Ливърпул обаче бързо скъси дистанцията и отрази удара му с крак.

В 33-ата минута Фил Фодън беше изведен в наказателното поле, но след съприкосновение с Джеймс Милнър се озова на тревата, претендирайки че е фаулиран. Съприкосновението между двамата се случи на границата на пеналтерията, но главният арбитър на срещата Пол Тиърни прецени, че няма основания за отсъждане на нарушение.

Натискът на Манчестър Сити продължи и в 44-ата минута отново Фил Фодън можеше да открие резултата за гостите. Нападателят на "небесносините" беше изведен в наказателното поле, но Алисон Бекер за пореден път се прояви с отлично излизане, за да блокира опита на Фодън да го преодолее.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул стартира второто полувреме подобно на първата част и веднага създаде добро положение за гол. То дойде благодарение на Жоел Матип, който изостри играта с подаване през центъра по земя директно за Диого Жота. Португалецът се обърна с великолепно движение и веднага нанесе удар към вратата, който обаче бе отразен от Едерсон.

В 59-ата минута Ливърпул поведе в резултата. Мохамед Салах овладя на фланга в средата на терена, откъдето напредна с топка в крака. Египтянинът стигна необезпокояван почти до наказателното поле на Сити, където пусна перфектен извеждащ пас за Садио Мане, който излезе сам срещу Едерсон и го елиминира с прецизен удар - 1:0!

В средата на полувремето Манчестър Сити стигна до изравнителен гол. Габриел Жезус свърши отлична работа пред наказателното поле на Ливърпул, а след това пусна извеждащ пас към Фил Фодън. Младокът овладя в наказателното поле и с удар по диагонала матира Алисон Бекер - 1:1!

В 76-ата минута Ливърпул отново излезе напред в резултата. Мохамед Салах показа класата си с невероятна солова игра в наказателното поле. С великолепна техника Салах елиминира няколко играчи на Сити, за да прати безпощаден удар, който нямаше как да бъде отразен от Едерсон - 2:1!

Пет минути по-късно Сити отново изравни. Фил Фодън подаде към Кайл Уокър, който отклони с пета към Кевин де Бройне. Белгиецът стреля към вратата от границата на наказателното поле. Топката рикошира в тялото на Жоел Матип и се озова в мрежата на Ливърпул за втори път - 2:2!

В 87-ата минута Ливърпул имаше страхотен шанс да изравни резултата. След центриране в наказателното поле на "небесносините" топката се озова в краката на Фабиньо, а вратарят на Сити Едерсон не беше на голлинията. Халфът на Ливърпул веднага опита удар към опразнената врата, но Родри се хвърли в последния момент в краката му, за да блокира пътя на топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Жота

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Жезус, Фодън, Грийлиш

ПРЕДИ МАЧА

В днешния 3 октомври предстои поредният епичен тактически сблъсък между Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола! Мърсисайдци са в превъзходна форма и нямат поражение в официален мач от 6 април тази година, когато загубиха с 1:3 от Реал Мадрид на 1/4-финал в Шампионската лига. Манчестър Сити също бе влязъл в добра серия, но ПСЖ я спря в среща от втория кръг на груповата фаза в същия турнир на 28 септември...

Пред двамата треньори има леки проблеми с контузени играчи - Трент Александър-Арнолд е с мускулна контузия, а Тиаго Алкантара се възстановява от травма в прасеца. Харви Елиът пък ще бъде дълго време извън терените, след тежко счупване на глезена. Гуардиола пък ще бъде без Илкай Гюндоган, който има проблеми с бедрото, а Олександър Зинченко ще бъде под въпрос за тази среща.

Главен рефер ще бъде Пол Тиърни, а букмейкърите дават леко предимство на "гражданите" - победата им е оценена на 2.40 коефициент, докато такава на Ливърпул е фиксирана на 2.87. Равенството в днешния сблъсък е определено на 3.50! Очакванията са за голов спектакъл и вероятността в мача да паднат поне 3 гола е оценена на 1.66!

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 7 февруари, когато Сити удари тежко Ливърпул на "Анфийлд" с 4:1 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички