Лудата драма между Ливърпул и Брайтън остана без победител след много голове (ВИДЕО)


Лудата драма между Ливърпул и Брайтън остана без победител след много голове (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4254 0

Ливърпул не успя да победи Брайтън в деветия кръг на Висша лига, след като двата тима си вкараха по три попадения. В герои за двата тима се превърнаха Роберто Фирмино и Леандро Тросар, като двамата вкараха общо 5 от попаденията, белгиецът – хеттрик. Другото попадение дойде след автогол на Уебстър.

По този начин „чайките“ остават осезаемо пред „червените“ във временното класиране, тъй като разполагат с 14 точки, а от „Анфийлд“ – с четири по-малко.

Гостите започнаха по отличен начин срещата и след само четири минути наказаха грешка на Александър-Арнолд. Точен бе Тросар, който се възползва и от пас на Уелбек. Те останаха по-активни и в следващите минути и логичното се случи - белгиецът удвои. Този път атаката бе развита чрез Еступинан и отново Уелбек, а голмайсторът наказа отново по диагонала. 

Домакините обаче се окопитиха и в 32-рата минута намалиха чрез Фирмино. Неговата радост бързо бе "смразета" поради съмнения за засада, но ВАР одобри попадението.

Втората част пък започна с натиск на "мърсисайдци" и след десетина минути се стигна до изравняване отново чрез бразилеца. Той завърши чудесна контраатака, а в асистент се превърна появилият се на почивката - Диас. В 63-тата минута пък се стигна до пълен обрат след ужасяващ автогол, който може да видите ТУК!

Само седем минути преди последния съдийски сигнал дойде и последното попадение, дошло след отиграване на страхотния Трусар. Белгиецът вкара първия си хеттрик на Острова.

Първо полувреме: 

Срещата започна по чудесен начин за гостите, които откриха след едва четири минути игра. При нея сгреши Александър-Арнолд, а в герой за "чайките" се превърна Тросар. Той се възползва от чудесен пас от Уелбек и неразбирателство в противниковата защита. Така се стигна и неговият удар по диагонал за 0:1!

В 10-тата минута гостите можеха да удвоят разликата в срещата, но бившият играч на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек пропусна. Алисон спаси ново чисто положение пред "чайките", а Салах отговори своевременно за домакините.  

Гол! Брайтън удвои разликата си в 18-тата минута! Трусар завърши чудесна атака на съотборниците си по идентичен начин от първото попадение в срещата, а по време на атаката участваха още Еступинан и Уелбек! 0:2!

В 30-тата минута само късметът спаси гостите, след като Мохамед Салах остана очи в очи с противниковия страж. Египтянинът се опита да мушне кълбото между краката на Санчес, но топката срещна крака на вратаря и излезе в корнер. 

Гол! След три минути Фирмино не се поколеба да върне едно попадение, но първоначално бе отменено поради засада. Според страничния съдия, Салах е бил в нередовна позиция при извеждащото подаване към него, но в последствие ВАР прегледа ситуацията и реши, че нападателят, подал по-късно към голмайстора, е бил покрит от противников бранител. 1:2! 

Второ полувреме: 

Домакините започнаха втората част много агресивно и опитите им се възнаградиха след десетина минути игра. Тогава Роберто Фирмино вкара второто си попадение в срещата, след като съотборниците му изградиха чудесна контраатака, а появилият се на почивката Луис Диас прати подаване към него. 2:2!

След по-малко от три минути бразилецът засече с глава на втора греда, но опитът му бе париран от Санчес. 

Гол! В 63-тата минута Санчес допусна куриозна грешка и изби топката в противников играч, като след рикошета тя попадна в собствената му врата. Александър Арнолд центрира от корнер, а вратарят реагира и с юмрук отби. Кълбото обаче попадна в рамото на Уебстър и след рикошета се отправи към вратата на гостите за 3:2!

В 73-тата минута гостите създадоха най-чистото си положение към онзи момент от втората част, след като Дани Уелбек засече с глава добро центриране и само уникалната реакция на Алисон запази аванса на домакините.

Гол! 10 минути по-късно забравеният Лео Тросар стигна до хеттрик в срещата! Той се оказа на втора греда при центриране от левия фланг и бе грубо изпуснат от Александър-Арнолд. Белгиецът нямаше как да пропусне от подобна позиция! 3:3!

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Тсимикас, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Карвальо, Салах, Фирмино

Брайтън: Санчес, Уебстър, Дънк, Марч, Мак Алистър, Тросар, Грос, Уелбек, Кайседо, Еступинан, Велтман

ПРЕДИ МАЧА

Висшата лига се завръща отново след края на паузата за националните отбори. Ливърпул влиза в срещата като абсолютния фаворит, но амбициозния състав на Брайтън не трябва да бъде подценяван. 

Днес начело на Брайтън ще дебютира новия мениджър на тима Роберто Де Дзерби, който пое "чайките", след като Греъм Потър се насочи към Западен Лондон и "пое юздите" в Челси.

Двата тима винаги са правили интересни мачове помежду си. В последните пет срещи Ливърпул е печелил два пъти, Брайтън веднъж, а феновете на двата тима са ставали свидетели и на две равенства. Предстои да разберем какво ще се случи днес на "Анфийлд".

Главен съдия на сблъсъка ще бъде елитният рефер Анди Мадли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички