Три корнера изковаха нова победа за Ливърпул в дебюта на Конате във Висшата лига


Три корнера изковаха нова победа за Ливърпул в дебюта на Конате във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5184 0

19-кратният шампион на Англия Ливърпул продължи успешния си старт на сезона във Висшата лига, след като постигна нова победа над Кристъл Палас с 3:0 като домакин в мач от петия кръг. Три корнера и голове на Садио Мане, Мохамед Салах и Наби Кейта изковаха успеха на "Анфийлд", който беше дебют за защитника на мърсисайдци Ибрахима Конате.

Юрген Клоп изненада с решението си да пусне Конате като партньор на Върджил ван Дайк, но бранителят не го разочарова и направи отличен мач. Макар и 3:0, мачът далеч не беше лек за "червените", които имаха и доза късмет в определени моменти, за да запазят мрежата си суха.

Това е четвърта победа за Ливърпул от началото на сезона и четвърта "суха мрежа", като три от победите бяха "класически" (с 3:0). Победата изкачи Ливърпул на върха в класирането с 13 точки. А ето как се разви срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на срещата Кристъл Палас имаше отличен шанс да излезе напред в резултата. Ливърпул показа нервност в дефанзивен план, където Ибрахима Конате правеше своя официален дебют. Не той обаче беше виновен в ситуацията, а Алисон Бекер, който не прецени добре висока топка и позволи кълбото да премине зад гърба му. В последния момент бразилецът успя да избие топката в гредата.

Постепенно Ливърпул започна да контролира играта, а атаките в мача станаха еднопосочни. Диого Жота се отчете с опасен удар в наказателното поле, а няколко минути по-късно капитанът Джордан Хендерсън се включи отлично в пеналтерията и засече центриране от непосредствена близост до вратата, но Гуаита направи брилянтно спасяване.

В 38-ата минута дойде и най-чистото положение за Ливърпул. След хубаво разиграване последва удар към вратата на Гуаита, който спаси. Топката обаче отиде в краката на Диого Жота, който трябваше да засече в опразнената врата от непосредствена близост. Португалецът не успя да се нагласи добре за удара и прати топката над вратата.

Ливърпул все пак се добра до гол две минути преди края на първата част. Костас Цимикас изпълни корнер, при който Мохамед Салах се измъкна от опеката си и успя да се придвижи на близката греда, откъдето нанесе удар с глава. Гуаита успя да спаси, но Садио Мане направи добавка и вкара - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с по-спокойно темпо, с което Ливърпул се опита да осуети опитите на Палас да възстановят равенството. Гостите не успяваха да пробият отбраната на Ливърпул и трудно създаваха положения.

След преполовяването на частта двата отбора си размениха по едно чисто положение за гол. Първо Мохамед Салах беше отказан от вратаря на Палас, а след това Одсон Едуард беше спрян от Алисон Бекер в 100-процентово положение за гол.

В 79-ата минута Ливърпул се добра до втори гол, с който да си гарантира спокойствие в заключителните минути. След центриране от корнер Върджил ван Дайк отклони топката към далечната греда, където Мохамед Салах засече от въздуха и вкара - 2:0!

Малко по-късно Одсон Едуард почти се измъкна сам в наказателното поле на Ливърпул, но Ибрахима Конате направи всичко по силите си, за да му попречи да вкара. Със съвместни усилия Конате и Алисон успяха да спрат Едуард, предотвратявайки попадение във вратата на Ливърпул.

В 89-ата минута Ливърпул стигна до трето попадение, а то отново дойде след корнер. Центрирана топка в наказателното поле беше избита към границата на наказателното поле, където Наби Кейта засече от воле, за да реализира трето попадение - 3:0!

Стартови състави:

Ливърпул (4-3-3): Алисон, Ван Дайк, Конате, Милнър, Цимикас, Фабиньо, Алкантара, Хендерсън, Мане, Салах, Жота

Кристъл Палас (4-3-3): Гуаита, Уорд, Мичъл, Гехи, Андерсен, Куяте, МакАртър, Галахър, Аю, Заха, Бентеке

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира почти перфектно новата кампания във Висшата лига, след като спечели три от първите си четири срещи. Единствено срещу Челси мърсисайдци загубиха точки, за които могат да съжаляват, тъй като играха цяло полувреме с човек повече от "сините" и изпуснаха не малко положения.

В останалите три двубоя - срещу Норич, Бърнли и Лийдс, "червените" вкараха общо осем попадения и не допуснаха нито един. В последния мач срещу Лийдс възпитаниците на Юрген Клоп изпуснаха куп положения, с които можеха да разгромят съперника.

По-рано през седмицата Ливърпул стартира с победа и в Шампионска лига, където победи Милан в драматичен мач, завършил при резултат 3:2. В този мач се видяха и някои слабости в играта на мърсисайдци, които Юрген Клоп и неговият щаб ще трябва да коригират за днешния двубой с Палас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички