Варди избухна след уволнението на Раниери, Лестър шамароса Ливърпул (ВИДЕО)


Варди избухна след уволнението на Раниери, Лестър шамароса Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2320 0

Шампионите от Лестър показаха, че не са забравили как се вкарва и как се печели в английската Висша лига.

"Лисиците" спечелиха на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" с 3:1 срещу Ливърпул, а две попадения за домакините наниза голмайстора на тима Джейми Варди. Със страхотен гол се отличи и Дани Дринкуотър, а за "червените" се разписа Филипе Коутиньо.

След тази победа шампионите се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече са с 24 точки на 15-та позиция. 

Мърсисайдци, които днес бяха напълно безидейни, се отдалечават от Топ 4 и с 49 точки изостават на една от Арсенал, който е и с мач по-малко.

Sportlive.bg ще проследи срещата на живо.                      

Срещата започна с превез на домакините, а първият точен удар бе от страна именно на Лестър. След изпълнение на тъч Роберт Хут се извиси над всички и стреля с глава, но ударът бе твърде слаб, за да затрудни Симон Миньоле. Нов точен удар дойде в 7', когато Джейми Варди прати топката по посока на вратата, а Шинджи Оказаки отклони кълбото умишлено с глава, но отново белгийският страж бе на мястото си и изби в корнер.

Първата добра атака за Ливърпул също не закасня. В 10' АДам Лалана и Садио Мане комбинираха добре от дясно, като последния центрира по земя към вратарското наказателно поле, където Уес Морган изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно.

И нова блестяща акция на Лестър като по чудо не завърши с гол. Каспер Шмайхел изрита топката пред наказателното на Ливърпул. Там двойката централни бранители Лейва-Матип не попречиха на Варди, който спокойно шутира от 10-тина метра, но шутът му попадна в тялото на Миньоле.

В 28-та минута прошка за Ливърпул нямаше. На няколко пъти играчите на Юрген Клоп правиха безумни грешки в защита, но този път Варди наказа противника. Нападателят бе изведен по брилиянтен начин, след което напредна от дясно, влезе в наказателното поле и матира Миньоле със своя първи гол за 2017 година.

Красота! Само така може да се опише попадението на Дани Дринкуотър за 2:0. Джеймс Милнър изчисти топката от пеналтерията след центриране в наказателното поле на Ливърпул. Топката обаче попадна на крака на Дринкуотър, който дебнеше около дъгата на наказателното поле и с мощен шут с десния крак я прати в ъгъла на Миньоле, който нямаше как да реагира след този мълниеносен шут.

В добавеното време на първата част Емре Джан шутира технично, но Шмайхел внимаваше и с плонж изчисти в корнер.

Втората част започна по-добре за мърсисайдци, които опитаха да наложат натиск, но без особен проблем за Шмайхел и защитата пред него.

Въпреки това обаче отново Лестър бе този, който стигна до реална голова възможност първи и се възползва от нея. Фукс комбинира добре с Марез, след което последва центриране от бранителя, което намери Варди и нападателят вкара втория си гол мача.

В 65' Шмайхел отново показа страхотен рефлекс, след като Лалана насочи мощен удар към вратата му, но стражът на шампионите отрази успешно. Юрген Клоп направи две редни смени в тима си, като игрището напуснаха Садио Мане и Адам Лалана за сметка на Дивок Ориги и Албето Морено. Смените бързо дадоха резултат и в 68' Филипе Коутиньо намали, след като бе оставен необезспокояван да нахлуе в наказателното поле и без проблеми да преодолее стража на Лестър - 3:1.

3 минути преди края на мача Коутиньо можеше да вкара втори гол, стреляйки от движение, а Шмайхел внесе допълнително смут, изпускайки топката, която излезе в корнер. До края на срещата момчетата на Юрген Клоп притиснаха противника в неговата половина, но без да създадат нещо опасно.

Преди мача

Тимът на Лестър, за когото се говори усилено в последните два сезона, ще приеме Ливърпул, който ще опита да вземе трите точки, за да остане в борбата за местата даващи право на участие в Шампионска лига.

След като станаха шампиони през миналата кампания с помощта на мениджъра Клаудио Раниери, "лисиците" започнаха трудно тази година на Острова и в момента се намират в зоната на изпадащите с едва 21 точки и в серия от пет поредни загуби, а последната им победа датира от 31 декември, когато се наложиха с минималното 1:0 над Уест Хям. Освен това, те ще трябва да се оправят днес и без италианския специалист, който беше уволнен в четвъртък миналата седмица.

Ливърпул от своя страна продължава битката за Топ 4, след като записа разочароващи резултати през януари и се сбогува с борбата за титлата за пореден сезон. Играчите на Юрген Клоп се показват в доста лоша светлина, като в последните си пет мача те записаха едва една победа. Въпреки това тя дойде в последния кръг и то срещу Тотнъм, но преди това "мърсисайдци" записаха незадоволителни резултати срещу Хъл Сити и Суонси. В момента 18-кратните шампиони на Англия са на 5-та позиция с 49 точки.

По-рано през сезона момчетата на Юрген Клоп спечелиха на "Анфийлд" с 4:1. Роберто Фирмино на два пъти, Садио Мане и Адам Лалана бяха точни за победителите, а Джейми Варди вкара почетното попадение за гостите.

Гледайте срещата на живо тук.

Състави:

За домакините стартовите 11 са: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Дринкуотър, Ндиди, Марез, Олбрайтън, Оказаки и Варди.

Юрген Клоп е избрал да стартира срещата с: Миньоле, Клайн, Матип, Лукас, Милнър, Джан, Вайналдум, Лалана, Мане, Коутиньо и Фирмино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички