Арсенал подцени и загуби от "вдъхновения" Евертън (ВИДЕО)


Арсенал подцени и загуби от "вдъхновения" Евертън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3641 0

Арсенал загуби като гост на Евертън с минималното 0:1 на "Гудисън Парк". Единственото попадение падна в 60', а в герой за "карамелите" се превърна Джеймс Тарковски, за който бе и дебютен гол с екипа на мърсисайдския тим. 

Домакините направиха страхотна първа част и заслужаваха да се поздравят с гол още през първата част, а настоятелната им игра доведе до резултат 15 минути след подновяването на играта за второто полувреме. След като спечелиха корнер, "карамелите" се възползваха от слабата игра на Рамсдейл при статични ситуации и нанесоха сериозен удар по амбициите за титлата на "топчиите". 

От друга страна, Арсенал игра много под своето ниво и не затрудни по никакъв начин съперника си. Смените и дебюта на Жоржиньо, както и Леандро Тросар не донесоха нужната промяна за Микел Артета. 

По този начин Евертън за кратко се изкачва нагоре от зоната на изпадащите, а разликата на Арсенал с Манчестър Сити на върха остава 5 точки, но тепърва "гражданите" ще изиграят своята среща от кръга във Висшата лига. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите няколко минути битката протече в средата на терена, като и двата тима организираха по една атака, но не се стигна до опасност. Първи до чиста ситуация стигна Евертън в 10' на срещата, след като в центъра халфовете на "червените" не успяха да се ориентират и загубиха, Калвърт-Люин се озова на чиста позиция, но Рамсдейл отново бе съобразителен и не допусна попадение.

Веднага след това Арсенал организира контраатака, която успя да изведе Сака в чиста позиция, но двама защитници блокираха шута му. След това Томас Партей се разписа с точен далечен удар, но точно в Пикфорд.  Играта бе спряна за няколко минути за нарушение срещу Сака, като противника му бръкна в около и за момент изглеждаше да има принудителна смяна, но крилото се завърна в игра. 

В 20' Евертън стигна до ъглов удар, след който последва удар на Онана, но топката се отби и в защитник на "топчиите". След това "карамелите" изпълниха още 2 корнера, от които не последва нищо сериозно. Въпреки това до средата на частта, домакините притежават топката и създават повечето ситуации.

В една от по-редките възможности при атака от дясно и комбинация между Сака и Нкетия, остави централния нападател в чиста позиция за стрелба, въпреки скъсения ъгъл, но топката профуча далеч над напречната греда.

Нова възможност за Евертън бе профукана в 33'. Андре Онана нахлу от ляво и центрира успоредно по земя, но Калъврт-Люин се размина с топката и тя излезе в аут. Минута по-късно Дукур остана без отбрана, но ударът му с глава се удари в земята и не намери очертанията.

5 минути преди края на първото полувреме, Сака получи от Мартинели и стреля от воле в противоположния ъгъл, но точно там бе застанал защитник на "сините" и успя да спаси вратата на Пикфортд от попадение. 

Най-чистата ситуация за Евертън настъпи в 48', в която Доминик Калвърт-Люин получи центриране и стреля с глава в далечния ъгъл, но топката само мина покрай гредата без да попадне в мрежата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Арсенал се опитва да наложи своето темпо на игра, тъй като тотално загуби контрола през първите 45 минути. Защитниците на домакините към момента се справят с "щурма". Гостите спечелиха и първия си корнер в срещата, след което успяха да затворят обръча около наказателното поле на "карамелите", но ударите и центриранията им намираха блок от страна на съперника. 

В 59' Мартинели направи хубав пробив, след което подаде на Нкетиа, който плъзна топката към Йодегаард, но той направи разочароващ удар и топката мина много високо над вратата.

ГОЛ! Евертън поведе в 60' след попадение на Джеймс Тарковски. Резервата успя да засече с глава центриране от корнер, след като капитанът на Арсенал не успя да го опази и разстреля Рамсдейл от близка дистанция. 

Video edited on Kapwing

След попадението Арсенал владее топката и опитва изграждането на атаки, но Евертън не оставя почти никакви пространства и преодоляването на защитата се оказва мисия "невъзможна". Рамсдейл отново демонстрира несигурната си игра при статични положения и излезе несъобразено при нов корнер, който можеше да доведе до покачване на разликата до 2:0. 

В 79' новото попълнение Леандро Тросар получи страхотна топка от Сака и стреля към вратата, но Пикфорд се намеси перфектно и предотврати гол. Секунди след това Букайо Сака също имаше възможност за стрелба, но го направи с по-слабия си крак и много неточно. 

Стартови състави:

Евертън: Пикфорд - Миколенко, Тарковски, Коуди, Колеман - МакНийл, Онана, Идриса Гей, Иуоби - Дукур - Доминик Калвърт-Люин

Арсенал: Рамсдейл - Уайт, Салиба, Магаляеш, Зинченко - Йодегаард (К), Партей, Джака - Сака, Нкетиа, Мартинели

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички