Головата суша за Диего Коста приключи, Челси премина и през Саутхямптън (ВИДЕО)


Головата суша за Диего Коста приключи, Челси премина и през Саутхямптън (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1876 0

Отборът на Челси спечели поредни три точки в борбата за титлата на английската Висша лига. "Сините" от Лондон се наложиха на своя "Стамфорд Бридж" над Саутхямптън с 4:2.

Точни за домакините бяха Еден Азар, Гари Кейхил и Диего Коста на два пъти, а за "светците" се разписаха Ромеу и Райън Бъртранд. Нападателят на Челси пък прекрати головата си суша, като той не се беше разписвал в последните пет мача от Висшата лига.

След победата днес момчетата на Антонио Конте събраха 78 точки и отново имат седем аванс пред втория Тотнъм, който обаче е с мач по-малко.

В заключителните минути на срещата мениджърът на Челси даде шанс на капитана и легенда на тима Джон Тери да поиграе няколко минути на любимия си "Стамфорд Бридж".

Срещата започна равностойно, като първото положение се откри пред Саутхямптън при центриране от пряксвободен удар. При последвалата контраатака обаче Диего Коста получи в наказателното поле. Бразилецът бе добре затворен, заради което той върна назад към Еден Азар, а последният с шут по диагонала откри резултата след само 5' игра - 1:0.

В 24' обаче гостите изравниха, след като при центриране се получи объркване в наказателното поле на Челси и в крайна сметка топката стигна до Ромеу, като от около два метра бившият играч на "сините" не сгреши пред опразнената врата - 1:1.

В добавеното време на първата част капитанът Гари Кейхил се бе пласирал добре при центриране в наказателното поле. Маркос Алонсо върна към точката за дузпа, където централният бранител отбеляза своя 7-ми гол от началото на сезона.

8' след подновяването на играта Диего Коста прекъсна сушата си от 5 мача без гол, като получи прекрасно центриране от Сеск Фабрегас и направи резултата 3:1.

2' преди края на срещата Диего Коста вкара своя втори гол в мача. Нападателят направи двойно подаване първо с Азар, а след това и с Педро, за да си освободи място за гол - 4:1.

В добавеното време пък Райън Бъртранд оформи крайното 4:2.

Преди мача

Лидерът в Англия Челси посреща на своя "Стамфорд Бридж" тимът на Саутхямптън в отложен мач от Премиършип.

Играчите на Антонио Конте са лидери с 4 точки аванс пред втория Тотнъм, но в последните си четири срещи те допуснаха две поражения, което помогна на "шпорите" да притиснат градския си съперник. През уикенда пък Челси елиминира Тотнъм от ФА Къп, като се наложи в 1/2-финала с 4:2.

Саутхямптън през този сезон не е в борбата за местата даващи право на участие в европейските клубни турнири, като "светците" са 9-ти с 40 точки.

Състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Фабрегас, Коста, Азар.

Саутхямптън: Форстър, Седрик, Стивънс, Йошида, Бертранд, Дейвис, Ромеу, Уорд-Праус, Тадич, Буфал, Габиадини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички