Манчестър Сити срази Челси насред "Стамфорд Бридж"


Манчестър Сити срази Челси насред "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images

4580 0

Челси е допусна първа загуба във Висшата лига през сезон 2021/22. Лондончани загубиха от Манчестър Сити с 0:1 в дербито на шестия кръг. Единственият гол падна в 53-ата минута, когато Габриел Жезус се възползва от рикошет от защитата на Челси и не остави шансове на Едуар Менди. Срещата предложи много интересни моменти, като "гражданите" вече имат актив от 13 точки в класирането, колкото има и Челси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Сити опита първа атака отляво чрез Джак Грийлиш. Той не създаде нищо опасно, тъй като беше добре затворен от Рис Джеймс. След това Жезус опита да центрира, Азпиликуета изчисти топката на безопасно разстояние. Бразилецът продължи да тормози отбраната на лондончани, а в 7-ата минута Сити стигна до корнер. Фодън центрира, но не създаде проблеми за Едуар Менди.

В 10-ата минута Челси опита атака отляво чрез Ковачич и Вернер, но нищо продуктивно не излезе от опитите на лондончани. Бранителите на Челси бяха поставени под напрежение от Грийлиш и Жезус, които бяха най-активни за Сити в първите минути.

В 11-ата минута Рис Джеймс получи травма и лекарският екип се намеси. Три минути по-късно Де Бройне опита да изведе на стрелкова позиция Габриел Жезус, но пасът му беше разгадан.

В 15-ата минута Ромелу Лукаку имаше златна възможност, но се размина с центрирането от Вернер. Три минути след това германецът стреля опасно, като Едерсон се намеси.

В следващите минути Манчестър Сити контролираше повече топката и опита натиск, като Едуар Менди трябваше да се намесва на няколко пъти. Рюдигер и Азпиликуета също имаха солидни прояви в отбрана.

В 27-ата минута Рийс Джеймс беше заменен принудително от Тиаго Силва. Челси опита да създаде нещо интересно чрез контраатаки, като това накара Едерсон да излиза от наказателното си поле и да се намесва. Родри стреля в 33-ата минута и спечели корнер за Сити. След ъгловия удар Фодън стреля опасно и Менди отново трябваше да реагира.

В 39-ата минута Кевин де Бройне стреля опасно за "гражданите". Две минути по-късно Габриел Жезус излезе сам срещу Менди и прати топката далеч в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Грийлиш получи пас в наказателното поле в 47-ата минута, като беше спрян от защитниците на Челси. Отново той обаче центрира, Силва подаде на Де Бройне. Ударът му беше блокиран. Последва нов удар, този път от Грийлиш, който излезе в аут.

52' - 0:1! Корнерът за Манчестър Сити беше късо разигран,. Кансело стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира и попадна в Габриел Жезус. Бразилецът нанесе удар, при което топката се отби в Жоржиньо и влезе във вратата.

В 56-ата минута Челси стигна до ъглов удар, но не последва нищо опасно. След това Ковачич изведе Тимо Вернер, а Едерсон излезе и улови топката преди германецът да стигне до нея. В 58-ата минута Джак Грийлиш стреля опасно, Менди с върха на пръстите си изби в корнер. Де Бройне центрира от корнера, но Алонсо изчисти. В 60-ата минута Кай Хаверц влезе на мястото на Н'Голо Канте.

Последва много опасна атака на Манчестър Сити, след която Тиаго Силва трябваше да се намесва и да изчисти топката от самата голлиния. В 63-ата минута съдията отмени гол за Челси, тъй като Кай Хаверц се намираше в засада.

В 66-ата минута Челси получи правото да изпълни фал, като Алонсо стреля в стената. Последва корнер, Диаш изчисти. При атаката Тиаго Силва падна в наказателното поле, но нищо не беше отсъдено. 

Матео Ковачич в 71-ата минута опита удар от далечна дистанция и стигна до нов корнер за Челси. Защитата на Сити обаче беше достатъчно надеждна. В 77-ата минута на мястото на Жоржиньо в игра влезе Рубен Лофтъс-Чийк.

Темпото на срещата поспасна, като в 80-ата минута Рияд Марез влезе на мястото на Кевин де Бройне. Три минути по-късно Грийлиш излезе сам срещу вратаря, но Менди спаси. Пеп Гуардиола замени Грийлиш и Фодън и пусна в игра Фернандиньо и Стърлинг.

СЪСТАВИ

Челси: Менди, Азпиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Лукаку, Вернер

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Фодън, Грийлиш, Силва, Жезус

ПРЕДИ МАЧА

В навечерието на срещата Томас Тухел обяви, че Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич ще пропуснат срещата поради контузии. Добрата новина за Челси обаче е завръщането на вратаря Едуар Менди. Менди пропусна предишните два мача поради контузия.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита на наказания Бенжамен Менди. С различни контузии са централните защитници Джон Стоунс и Аймерик Лапорт. Друг проблем пред Гуардиола е отсъствието на полузащитниците Илкай Гюндоган и Родри, които са под въпрос. Също с травма е и Олександър Зинченко.

Очаква се битката да е предимно в средата на терена. Матео Ковачич вкара гол и даде две асистенции в последните си два мача като титуляр за Челси. Кевин де Бройне е моторът на отбора на Манчестър Сити и вкара в последните си три мача срещу "сините" във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички