От грешник до спасител: Жоржиньо едва не закопа Челси срещу Юнайтед на "Стамфорд Бридж"


От грешник до спасител: Жоржиньо едва не закопа Челси срещу Юнайтед на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images

6751 0

Английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят, след като завършиха наравно 1:1 в голямото дерби от 13-ия кръг във Висшата лига. В светлината на прожекторите на "Стамфорд Бридж" попадна халфът на домакините Жоржиньо, който сбърка фатално при гола на "дяволите", а след това изравни от дузпа.

Изненадите в дербито запонаха още със стартовите състави, в които не присъстваха големите звезди на двата отбора - Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку. И двамата се появиха през второто полувреме, но не повлияха особено на крайния резултат, който бе изцяло в ръцете на Жоржиньо.

Бразилският халф сбърка фатално в началото на втората част, за да подари топката на Джейдън Санчо, който отбеляза първия си гол във Висшата лига. В средата на второто полувреме Тиаго Силва спечели дузпа за "сините" заради глупаво нарушение на Арън Уан-Бисака, а Жоржиньо успя да се "поправи", изравнявайки резултата.

В самия край на мача Антонио Рюдигер, който през първата част уцели греда, отново бе много близо до гол, но не успя да вкара. Челси остава на върха във Висшата лига с актив от 30 точки - с една повече от втория Манчестър Сити и с две пред третия Ливърпул. Юнайтед заема осма позиция с 18 пункта.

През седмицата Челси гостува на Уотфорд в междинния кръг на Висшата лига, докато Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в ново дерби на "Олд Трафорд".

РОНАЛДО НА ПЕЙКАТА И ОЩЕ: НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО В ДЕРБИТО ЧЕЛСИ - ЮНАЙТЕД (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута Челси застраши вратата на Юнайтед, след като Калъм Хъдсън-Одой намери Хаким Зиеш в наказателното поле с гръб към вратата, а вторият успя да се обърне и да нанесе удар, спасен от Давид де Хеа. Малко след това Хъдсън-Одой излезе сам срещу Де Хеа, но стражът успя да го спре.

В следващите минути Челси продължи да натиска, но Юнайтед успя да неутрализира опасностите пред вратата на Де Хеа. В 31-вата минута централният бранител Антонио Рюдигер изненада всички с изключително мощен и точен удар от сериозна дистанция, който Де Хеа успя да докосне и да отклони в напречния стълб.

Content made on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Манчестър Юнайтед шокира Челси, откривайки резултата. Жоржиньо бе останал като последен в отбрана за "сините" и се опита да спре висока топка. Халфът обаче не успя да овладее и подари топката на Джейдън Санчо, който веднага се впусна към вратата на Менди. Маркъс Рашфорд бягаше успоредно на Санчо, но той реши сам да завършва и вкара със самочувствие - 0:1!

Content made on Kapwing

В средата на полувремето Тиаго Силва спечели дузпа за Челси, след като бе фаулиран в наказателното поле от Арън Уан-Бисака. Зад бялата точка застана виновникът за гола на Юнайтед Жоржиньо, който прати Де Хеа в другия ъгъл и вкара с лекота - 1:1!

В 79-ата минута Тимо Вернер изпусна страхотен шанс за гол, след като негов удар бе блокиран от противников играч. Късно в добавеното продължение на мача пък Антонио Рюдигер пропиля невероятно положение, което можеше да спечели двубоя за Челси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Менди, Чалоба, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Алонсо, Зиеш, Хъдсън-Одой, Вернер

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телеш, Баи, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Матич, Мактомини, Бруно Фернандеш, Санчо, Рашфорд

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед гостува на временния водач във Висшата лига Челси в голямото дерби от 13-ия кръг на английското първенство. "Червените дяволи" имат лошия късмет да се изправят срещу намиращия се в отлична форма Челси във възможно най-неподходящия момент.

Само преди няколко дни Юнайтед уволни мениджъра си Оле Гунар Солскяер след серия от разочароващи резултати. В последните си седем мача във Висшата лига "червените" взеха само една победа и записаха пет поражения, сред които унизителната загуба от вечния враг Ливърпул с 0:5 на "Олд Трафорд", за да дойде и кулминацията с разгрома от Уотфорд с 4:1.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Временно начело на отбора застана помощникът на Солскяер - Майкъл Карик, който изведе "червените" до победа над Виляреал в Шампионска лига, която им осигури място на 1/8-финалите на турнира. Сега обаче Юнайтед ще трябва да премери сили с един от най-силните отбори в света и действащ европейски шампион Челси.

Челси не познава вкуса на загубата от края на септември, когато последователно загуби от Манчестър Сити и Ювентус. Оттогава възпитаниците на Томас Тухел изиграха 10 мача във всички турнири, като постигнаха девет победи. "Сините" заемат първото място във Висшата лига с 29 пункта - с 12 повече от Юнайтед, който е осми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички