Висша лига: В луд мач с 6 гола новакът Брентфорд изненада Ливърпул


Висша лига: В луд мач с 6 гола новакът Брентфорд изненада Ливърпул
Снимка: Getty Images

5305 0

Брентфорд успя да изненада Ливърпул в луд мач с 6 гола от 6-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят предложи много обрати и интересни моменти, но в крайна сметка завърши 3:3 и двата отбора си разделиха по една точка.

Мохамед Салах вкара своя гол №100 в английското първенство, но малко по-късно вместо да направи резултата 4:2 и да подсигури победата, той реши да прехвърля вратаря и сбърка. Малко след това дойде и изравнителното попадение за домакините!

Ливърпул продължава да бъде на първо място с актив от 14 точки, докато Брентфорд е девети с девет...

Ето как се разви срещата:

Още в 7-ата минута Мохамед Салах можеше да открие резултата, след като мушна топката между краката на Рая, но защитник притича и я изчисти пред голлинията. Четири минути по-късно при идентична ситуация Мбемо бе близо до гола, но този път Матип спря кълбото на сантиметри пред голлинията. 

След 27 минути игра Брентфорд поведе в резултата - след заучено изпълнение на статично положение топката бе пусната успоредно на вратата и там Пинок се оказа най-съобразителен - 1:0!

Авансът на домакините се задържа само четири минути, след като Диого Жота се разписа с глава след центриране отдясно на Хендерсън - 1:1. В 39-ата минута Къртис Джоунс нацели страничния стълб с удар извън наказателното поле, а при добавката Жота бе отказан от превъзходното спасяване на Рая!

В 54-ата минута Мохамед Салах се разписа за 2:1 за Ливърпул, след като бе изведен сам срещу вратаря - това бе гол №100 за египтянина във Висшата лига!

В 63-ата минута Брентфорд нацели горната греда, но при добавката Янелт успя да се разпише с глава - 2:2!

Само 180 секунди по-късно Къртис Джоунс възстанови предимството на Ливърпул с бомбен удар в горния ляв ъгъл на Брентфорд - 3:2 за мърсисайдци!

В 77-ата минута Салах можеше да вкара още един гол, но ударът, с който се опита да прехвърли вратаря, премина на сантиметри над горната греда.

В 82-ата влезлият на смяна преди четири минути Уиса се пребори в наказателното поле за топката и я прати във вратата на Алисон за трети път - 3:3!

Три минути преди края четвърти гол на Брентфорд бе отменен правилно заради засада.

Стартови състави:

Брентфорд (3-5-2): Рая, Пинок, Янсон, Айер, Хенри, Норгаард, Канос, Ониека, Янелт, Тони, Мбемо

Ливърпул (4-3-3): Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Арнолд, Фабиньо, Хендерсън, Къртис Джоунс, Мане, Салах, Жота

ПРЕДИ МАЧА

Новакът в Англия Брентфорд разгроми със 7:0 през седмицата Олдъм на 1/16-финалите за Купата на Лигата. Ливърпул пък нямаше проблеми при визитата си на Норич от турнира и спечели срещата с класическото 3:0.

Мърсисайдци са лидери във Висшата лига с актив от 13 точки след 5 изиграни двубоя, докато домакините в днешната среща заемат десетата позиция с 8 пункта след същия брой мачове.

Букмейкърите посочват състава на Юрген Клоп за абсолютен фаворит и оценяват победата му на 1.45. Равенството е фиксирано на 4.50, а победа на Брентфорд е означена със 7.00 коефициент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички