Спорни съдийски решения, но заслужен успех на Арсенал срещу Тотнъм


Спорни съдийски решения, но заслужен успех на Арсенал срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images/Gulliver

3223 0

Арсенал победи Тотнъм с 2:0 в лондонсктоо дерби в 12-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините отбелязаха Шкодран Мустафи в 36' и Алексис Санчес в 41'.

Отборът на Арсен Венгер бе по-добрият в срещата, атакуваше повече, но и при двата гола Тотнъм имаше сериозни претенции за редовността им. При първия бе свирен спорен фаул, след което и Мустафи бе в положение на засада. При втория останаха съмнения дали Лаказет, който асистира, също бе в чиста позиция. 

Първият шанс се откри пред отбора на Арсен Венгер. В 5' Санчес намери Лаказет, чийто удар обаче мина над напречната греда. 2 минути след това и Тотнъм опита да затрудни Чех, но ударът на Хари Кейн бе право в стража. 

В следващите минути домакините бяха по-активните в атака. В 19' Бейерин центрира от ляво, но Лаказет не успя да засече топката, въпреки добрата си позиция. 

Пресата на "артилеристите" даде резултат и в рамките на 6 минути нанесоха двоен удар. В 36' Йозил центрира в наказателното поле от спорен фаул, където Мустафи скочи високо, за да засече центрирането в близост до точката на дузпата и прати топката в горния ляв ъгъл. Той бе в положение на засада, но остана незабелязана. В 42' Санчес беше изведен от Александър Лаказет, измъкна се от играчите на Тотнъм и нанесе решаващ удар - 2:0.

В 56' Тотнъм имаше претенции за дузпа, след като Кейн падна в наказателното поле след единоборство с Джака. Реферът обаче не видя нищо нередно. Минута по-късно отново Кейн стреля от добра позиция, но Мустафи се хвърли на шпагат и предотврати опасността. 

В 63' Ериксен добре овладя топката, стигайки до прецизно подаване на границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и я прати високо над напречната греда. В 76' Алексис Санчес можеше да отбележи второ попадение, но Лорис направи страхотно спасяване.

В 81' се откри най-чистата ситуация за гол пред Тотнъм. Дайър нанесе много хубав удар с глава, но Чех изби с една ръка.

Преди мача

Тотнъм е 3-и в класирането и има в актива си 23 точки, като е на равни точки с втория в таблицата Манчестър Юнайтед, докато Арсенал е на 6-ото място с 4 точки по-малко.

Домакините ще бъдат без контузените Жиру, Касорла и Холдинг за днешната среща, а освен това Мустафи и Оспина също имат проблеми, но по всяка вероятност ще излязат на терена днес.

"Шпорите" от своя страна ще бъде без Алдервейрелд, Ламела и Уаняма, които също са с травми и пропускат на 100% днешното лондонско дерби.

Стартови състави:

Арсенал: Чех, Кошчелни, Монреал, Мустафи, Бейерин, Коласинац, Джака, Алексис, Рамзи, Йозил, Лаказет;

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Вертонген, Санчес, Дейвис, Дайър, Сисоко, Дембеле, Ериксен, Али, Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички