Хамес дава част от заплатата си на клуба, дал му път към Европа


Хамес дава част от заплатата си на клуба, дал му път към Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3892 0

Полузащитникът на Евертън Хамес Родригес помага със средства на клуба, който е разкрил таланта му, съобщава "Eurosport". Футболистът премина в английския тим от Реал Мадрид, но по правилата на ФИФА аржентинският Банфийлд ще получи една част от трансферната сума.

На 17 септември обаче стана ясно, че "карамелите" не са платили за колумбиеца и едно евро, затова Банфийлд няма да получи нищо. Затова Родригес е решил сам да помогне на бившия си отбор, където игра в периода 2008-2010 година. Той ще превежда на аржентинците част от своята заплата в Евертън, за да подпомогне развитието на академията на клуба.

Банфийлд е вторият професионален клуб в кариерата на халфа. Той бе възпитаник на колумбийския Енвигадо. Аржентинският клуб обаче даде на Родригес билет за Европа - оттам той премина в Порто, после - в Монако, а оттам - в Реал. А какъв стряскащ съвет даде на Хамес сънародникът му Фаустино Асприля относно Зидан вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички