Стиснаха си ръцете: Челси пусна свой при "кръвния си враг" Арсенал (СНИМКА)


Стиснаха си ръцете: Челси пусна свой при "кръвния си враг" Арсенал (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

5994 0

Арсенал и Челси вече достигнаха до споразумение за италианския халф Жоржиньо. Двата английски тима си стиснаха ръцете за сумата от 12 млн. паунда за 31-годишния футболист.

Очакванията са още днес той да отиде на тренировъчната база на „артилеристите“, където да направи медицинските си прегледи. Договорът на Жоржиньо с Арсенал ще е до 2024 година, като има включена опция за удължаване с още 12 месеца.

Италианецът се появи като последна възможност, с която отборът на Микел Артета да се подсили в халфовата линия. „Артилеристите“ до последно правиха опити да привлекат Мойсес Кайседо, но Брайтън отказа всички оферти.

Челси също излиза печеливш от така стеклите се обстоятелства. Италианецът не беше твърд титуляр при „сините“, а изявите му са всявали смут не един път. До края на договора на Жоржиньо с Челси оставаха 6 месеца и тимът рискуваше да се раздели с него чрез свободен трансфер.

Оказва се, че Микел Артета е изиграл ключова роля за подписа на италианския халф. В същото време „артилеристите“ изпратиха свой играч под наем.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички