Скандален пропуск почти закопа Ливърпул, но гол в 95' качи Ливърпул на върха във Висшата лига!


Скандален пропуск почти закопа Ливърпул, но гол в 95' качи Ливърпул на върха във Висшата лига!
Снимка: Getty Images

4015 0

Английският гранд Ливърпул постигна една от най-трудните си победи през сезона, след като победи Уулвърхемптън с минималното 0:1 като гост в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Попадение на резервата Дивок Ориги дълбоко в добавеното продължение на мача изкачи Ливърпул на първото място в първенството.

Мърсисайдци се изправиха срещу една от най-силните отбрани във Висшата лига и Уулвс доказа това с невероятната си игра в дефанзивен план през целия мач. "Червените" опитаха какво ли не, за да пробият защитата на домакините, но без успех... до 95-ата минута.

Диого Жота, който през целия мач бе освиркван от феновете на бившия си клуб, направи може би най-големия пропуск за сезона в Англия. Португалският нападател мина зад гърба на вратаря Жозе Са и се затича с топка в крака към опразнената врата, където уцели тялото на противников играч (ВИДЕО).

Буквално в последните секунди на мача Ливърпул все пак стигна до победата, след като Мохамед Салах овладя в наказателното поле, подаде към Дивок Ориги, който се завъртя и прати топката в мрежата на Уулвс. По този начин мърсисайдци се възползваха пълноценно от загубата на Челси от Уест Хям и се изкачиха временно на първото място с актив от 34 точки. 

Челси остава на втора позиция с 33 пункта, докато Манчестър Сити е с 32 точки. "Небесносините" ще могат да излязат на първата позиция, ако победят Уотфорд по-късно днес. Уулвърхемптън пък заема осма позиция с 21 пункта. В следващия кръг Ливърпул посреща Астън Вила на Стивън Джерард, докато Уулвс гостува на Манчестър Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още от първата минута Ливърпул пое контрола над мача и започна да упражнява натиск към противниковата врата. Уулвс обаче показа отлична игра в отбрана и рядко позволяваше на мърсисайдци да стигат до възможности за гол пред вратата на Жозе Са.

В 32-ата минута Ливърпул бе много близо до откриването на резултата. Трент Александър-Арнолд овладя топката на ръба на пеналтерията, откъдето хитро центрира към далечната греда. Цялата отбрана на "вълците" остана под топката и бившият "вълк" Диого Жота засече с глава от непосредствена близост, но не уцели вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Ливърпул отново се размина с гола пред вратата на Уулвс. Този път Тиаго Алкантара се озова на стрелкова позиция на няколко метра от вратата, но стражът на домакините Жозе Са показа отлични реакции, за да избие два последователни удара с крак.

В 59-ата минута Уулвс организира бърза контраатака, която завърши с мощен удар, уловен от Алисон. В ответната котраатака обаче Ливърпул пропиля най-доброто си положение за гол в мача. Стражът на "вълците" Жозе Са излезе необмислено напред и бе изпреварен, а Диого Жота премина зад гърба му с топка в крака. Португалецът обаче не успя да вкара, след като прати удара си в тялото на застаналия на голлинията Конър Коуди (ВИДЕО вижте ТУК).

В 87-ата минута топката се озова в краката на Садио Мане в наказателното поле, който стреля мощно към вратата от близка дистанция, но стражът на Уулвс Жозе Са някак успя да избие в корнер. Буквално в последните секунди на мача Ливърпул все пак стигна до победата, след като Мохамед Салах овладя в наказателното поле, подаде към Дивок Ориги, който се завъртя и прати топката в мрежата на Уулвс - 0:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уулвс: Жозе Са, Семедо, Килман, Коуди, Саис, Аит-Нури, Дендонкер, Невес, Хуан Хи-чан, Хименес, Траоре

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах, Жота

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Намиращият се в страховита форма Ливърпул гостува днес на Уулвърхемптън в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци са в серия от три победи в английския шампионат, в които вкараха по четири гола и в трите мача. "Червените" заемат третото място и са на само две точки от лидера Челси.

Сега възпитаниците на Юрген Клоп ще търсят нова победа срещу Уулвърхемптън, който е без победа в последните си два мача, но задържа престижната шеста позиция в подреждането. Уулвс е с десет точки по-малко от Ливърпул, като не е побеждавал мърсисайдци от началото на 2019-а.

Ливърпул е регистрирал само едно поражение в последните седем месеца във всички турнири, като то дойде срещу Уест Хям преди няколко седмици. Срещу Уулвърхемптън Ливърпул е в серия от пет поредни победи и ще се надява на шеста такава.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА УУЛВЪРХЕМПТЪН - ЛИВЪРПУЛ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички