Саутгейт критикува Катар заради дискриминация спрямо привържениците


Саутгейт критикува Катар заради дискриминация спрямо привържениците
Снимка: Guliver/GettyImages

1264 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази съжалението си, че част от английските привърженици няма да имат възможност да пътуват до Катар за Световнато първенство, което ще се проведе в периода ноември и декември  тази година. През 2010 г. държавата от Персийския залив бе избрана да бъде домакин, но оттогава е обект на обвинения и критики относно третирането на работници мигранти и нарушаването на човешките права.

Мъжката хомосексуалност се наказва със затвор, еднополовите бракове не се признават от правителството, а правата на жените са много по-строги, отколкото в други части на света, са част от нещата, които тревожат Саутгейт. Той заяви, че вече е информиран по въпросите, свързани с провеждането на Световната купа в региона, и планира да проведе разговори с отбора си преди предстоящите приятелски мачове с Швейцария и Кот д'Ивоар.

"Мисля, че съм наясно с областите, които предизвикват безпокойство в този турнир. Построяването на стадионите беше първото и сега не можем да направим нищо по въпроса. Те са изградени. Може би въведените политики невинаги се прилагат както трябва", каза той.

"Ние се застъпваме за приобщаване като отбор - това е големият двигател на много от позициите, които сме заели през последните няколко години,  и би било ужасно да мислим, че някои от нашите фенове смятат, че не могат да отидат, защото се чувстват застрашени или се притесняват за безопасността си", завърши селекционерът на "трите лъва". 

Саутгейт настоява, че се отнася сериозно към проблема и ще узнае повече за  проблемите, когато пътува до столицата Доха за жребия за Световната купа следващия месец. Англия е един от основните фаворити и ще се стреми към спечелване на турнира, след като загуби финала на Евро 2020 от Италия. А ето кои играчи ще вземат участие за Англия в приятелските мачове.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички