С красиви попадения и без напрежение – Манчестър Юнайтед се наложи над Бърнли в Карабао Къп (ВИДЕО)


С красиви попадения и без напрежение – Манчестър Юнайтед се наложи над Бърнли в Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5677 0

Манчестър Юнайтед се наложи с 2:0 над втородивизионния Бърнли в първия мач за „червените дяволи“ след Мондиал 2022. Двата тима премериха сили на осминафиналите от Карабао Къп, като убедителният успех за възпитаниците на Ерик тен Хаг означава поне четвъртфинал в надпреварата.

Големите герои за победителите бяха Кристиан Ериксен и Маркъс Рашфорд, като двамата участници на Световното първенство по футбол в Катар бяха точни, съответно в 37-мата и 57-мата минута на двубоя.

Домакините изиграха двубоя интелигентно и видимо с мисъл за бъдещето, тъй като пестиха от силите си и бяха по-пасивни пред противниковата врата, но контролираха топката през 55% от времето. Гостите пък създадоха цели 11 голови положения, само 1 от които точно.

На 27-ми декември Манчестър Юнайтед приема Нотингам Форест в първи двубой от Висшата лига след Мондиал 2022.

Ето къде може да гледате Манчестър Юнайтед - Бърнли НА ЖИВО!

Първо полувреме:

Първата по-чиста възможност пред една от двете врати дойде след 7 минути игра, когато Гарначо бе чудесно изведен от опитния Фернадеш. Аржентинецът обаче не съумя да преодолее Пийкок-Фаръл и резултатът остана непроменен. 

В 16-тата минута Гарначо отново се оказа очи в очи със стража на Бърнли, след като "червените дяволи" развиха чудесно нападение през центъра, но лошо повеждане на кълбото не даде възможност на аржентинеца за стрелба.

ГОЛ! В 27-мата минута Кристиан Ериксен се оказа на правилното място в точния момент, след като Уан-Бисака засече центриране на Фернандеш и прати топката успоредно на голлинията. На втора греда се озова и датчанинът, който окри резултата за 1:0!

В 36-тата минута гостите натиснаха и достигнаха до няколко интересни положения, като след едното можеше да се стигне до автогол на "червените дяволи". Дубравка излезе неразчетено и сгреши с топката, а Каземиро изби в последния момент от голлинията.

Секунди след влизането в 40-тата минута последва и възможност пред вратата на гостите, от която се възползва Марсиал, но опитът му в десния ъгъл бе отразен. 

Второ полувреме:

ГОЛ! Маркъс Рашфорд вкара деветото си попадение от началото на сезона в 57-мата минута на двубоя, след като тръгна по десния фланг от центъра на терена и достигна до зоната на противниковото наказателно поле. Там той елиминира Байер и с удар по диагонал удвои преднината! 2:0!

След удвояването на преднината втородивизионният тим пое инициативата и отправи общо 8 удара само за втората част до 83-тата минута, но нито един от тях не бе в очертанията на вратата.

Домакините пък по същото време имаха само 3 голови положения, но едно от тях се озова във вратата на противника. Възпитаниците на Тен Хаг контролираха кълбото през 55% от двубоя.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Дубравка, Уан-Бисака, МакТоминей, Линдельоф, Маласия, Каземиро, Eриксен, Рашфорд, Фернандеш, Гарначо, Марсиал

Бърнли: Пийкок-Фаръл, Маатсен, Байер, Харууд-Белис, Робъртс, Корк, Кълън, Гудмудсон, Браунлхил, Бенсон, Барнс

Преди мача:

Домакините няма да разчитат на Туанзебе и Далот, докато гостите имат цели четирима липсващи - Витиньо, Зарури, Туайн и Уестууд.

 Последните 10 двубоя между двата тима са във Висшата лига, а през едва миналия декември Юнайтед взима трите точки след домакински успех с 3:1. През февруари Бърнли постига реми срещу "червените дяволи".

За Юнайтед това ще е първи по-сериозен тест след контролите по време на паузата - поражения от Кадис и Бетис. "Червените дяволи" играят срещу Нотингам на 27-ми в първи двубой за Висшата лига след Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички