Официално: ВАР влиза във Висшата лига от следващия сезон


Официално: ВАР влиза във Висшата лига от следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

3330 0

Системата за видеоповторения (ВАР) ще бъде въведена в английската Висша лига от следващия сезон, предаде "BBC". Това стана ясно от срещата на 20-те клуба в най-високото ниво на английския футбол. 

Системата за видеоповторения, известна като VAR, ще бъде въведена в английската Висша лига от следващия сезон, стана ясно от срещата на 20-те клуба в първенството. 
Би Би Си съобщава, че Премиър лийт ще отправи запитване до Международната футболна асоциация и ФИФА във връзка с желанието си да използва системата в помощ на съдиите.
Няколко големи първенства, сред които испанската Ла Лига, германската Бундеслига и италианската Серия "А" ползват VAR, като системата бе представена за първи път на голям форум по време на световното първенство по футбол в Русия.  Системата за видеоповторения (ВАР) ще бъде въведена в английската Висша лига от следващия сезон, предаде "BBC". Това стана ясно от срещата на 20-те клуба в най-високото ниво на английския футбол. 

Висшата лига ще отправи официално запитване до Международната футболна асоциация и ФИФА за въвеждането на ВАР през следващия сезон. С този ход първенството се надява да въведе максимална прецизност и справедливост при спорните отсъждания на футболния терен.

Системата за видеоповторения бе вкарана в действие по време на Световното първенство по футбол 2018 в Русия. Това бе първото изпитание за ВАР на голям форум, а през настоящия сезон се използва както в италианското, така и в немското първенство.

На Острова бяха проведени редица тестове на системата, а видеоповторенията попаднаха дори в някои от мачовете за Карабао къп. След проверките ръководството на Висшата лига има желанието ВАР да бъде въведен още от следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички