Oфициално: Евертън потвърди трансфера на Ричарлисон в Тотнъм!


Oфициално: Евертън потвърди трансфера на Ричарлисон в Тотнъм!
Снимка: Getty Images

4091 0

Евертън официално обяви, че Ричарлисон преминава в Тотнъм! 25-годишният нападател напуска "карамелите" след четири години на "Гудисън Парк", в които записа 152 участия и отбеляза 53 гола.

Бразилският национал се присъедини към отбора от Уотфорд през юли 2018 г. и по време на престоя си в състава направи своя дебют за Бразилия и се превърна в ключов играч за "Селесао". От клуба изразяват благодарност на Ричарлисон за неговото представяне и отдаденост по време на престоя му в тима. Евертън беше задължен тази седмица да осъществи трансфер, за да избегне наказание, ако не спази правилата на Висшата лига за печалба и устойчивост.

Малко по-късно от Тотнъм също се похвалиха с новата си придобивка и разкриха, че са платили 50 милиона паунда за бразилеца, а други 10 милиона са заложени като бонуси! Това е вторият най-скъп трансфер в историята на клуба, след този на Танги Ндомбеле от Лион, който бе на стойност 63 милиона паунда.

Ричарлисон се превръща в четвъртото ново попълнение на Антонио Конте, който очевидно си е поставил големи цели за сезон 2022/23, а ръководството на "шпорите" най-после е "развързало кесията", осигурявайки му класни попълнения.

До момента в Северен Лондон акостираха Иван Перишич, Фрейзър Форстър и Ив Бисума. Припомняме, че през новата кампания Тотнъм ще участва в груповата фаза на Шампионска лига, след като спечели битката с Арсенал и Манчестър Юнайтед за Топ 4 в Англия.

А ето кой защитник на Барселона може да акостира в Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички